Biznis 11.05.2020.

IMENOVANJE: Darko Banjac v. d. direktora banje “Mlječanica”

ČITANJE: 2 minute

Vlada Republike Srpske imenovala je šefa Kluba poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini RS Darka Banjca za vršioca dužnosti direktora Specijalne bolnice za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Mlječanica“ u Kozarskoj Dubici, saznaje portal Capital.

Banjac će na mjestu direktora zamijeniti Dragana Brdara i rukovoditi „Mlječanicom“ u vrijeme kada se planira višemilionska investicija, rekonstrukcija postojećih objakata i izgradnja dodatnih objakata, hotela, bazena, kongresne sale, teniskih terena, vještačkih jezera… u vrijednosti od 18 miliona maraka.

Banjac je za Capital potvrdio da ga je Vlada RS imenovala za direktora „Mlječanice“, te da očekuje rješenje.

Što se tiče planova u „Mlječanici“ Banjac kaže da će nastaviti ono što je već ranije planirano.

„To je rekonstrukcija postojećeg objekta i gradnja novog kompeksa. Uspostavljena dinamika će se pratiti, virus korona jeste uticao, pogotovo na zdravstvene ustanove ovog tipa. U martu, aprilu i maju trebalo je da imamo po 150 pacijenata, u aprilu nije bio niko, sada radimo sa 50 odsto kapaciteta u skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite“, kazao je Banjac.

Dodao je da je dio novca obezbijeđen za izradu projekta i građevinskih rješenja za gradnju novog kompleksa, a da će ostatak biti obezbijeđen kada se prethodna faza završi.

Darko Banjac je pojasnio da je ranije postavljen za savjetnika direktora, koji je zatim dao ostavku, te ga ovlastio da on obavlja posao direktora, što je, kako tvrdi, u skladu sa Statutom „Mlječanice“.

Portal Capital objavio je da je doskorašnji direktor „Mlječanice“ Dragan Brdar pokrenuo biznis sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Radenkom Reljićem, direktorom Doma zdravlja u toj opštini Vladom Karagićem i direktorom za ekonomske poslove u „Elektrokrajini“ Rodoljubom Topićem.

Darko Banjac bio je član Glavnog odbora SDS-a i poslanik te stranke u Narodnoj skupštini RS i jedan od opozicionara koji je upućivao najoštrije kritike na račun vladajuće koalicije u Srpskoj predvođenom SNSD-om.

Nakon izbora 2014. godine kada počinje osipanje SDS-a sve su glasnije bile i priče o izlasku Banjca iz te stranke, što je on demantovao, da bi polovinom 2015. godine napustio SDS.

Pristupio je DNS-u i zbog toga što je uživao podršku lidera SNSD-a Milorada Dodika bio je blizu da preuzme DNS nakon odlaska Marka Pavića. Međutim, u stranci je preovladao uticaj Nenada Nešića koji je izlobirao podršku za mjesto predsjednika DNS-a, a Banjac je završio na mjestu generalnog sekretara DNS-a.

(capital.ba)

Oznake: Darko Banjac