Biznis 05.11.2020.

INICIJATIVA PRIVREDNE KOMORE RS: Produžiti izdavanje turističkih vaučera i tokom zime

ČITANJE: 1 minuta

Privredna komora Republike Srpske uputila je inicijativu predsjedniku Republike Srpske, Željki Cvijanović, predsjedniku Vlade Republike Srpske, Radovanu Viškoviću i ministru trgovine i turizma Srpske, Suzani Gašić, za nastavak projekta “Doživi Srpsku” i nastavak izdavanja turističkih vaučera na zimsku turističku sezonu, uz analizu mogućnosti za nastavak i tokom cijele 2021.godine.

Iz Komore takođe predlažu izmjenu Uredbe o uslovima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima, kako bi se omogućilo korištenje vaučera i maloljetnim licima.

“Produženje korištenja turističkih vaučera doprinijelo bi opstanku privrednih subjekata na Jahorini, posebno u toku zimske turističke sezone, ali i banjskim centrima, kao i drugim destinacijama u Republici Srpskoj”, navode u Privrednoj komori RS.

Privredna komora Republike Srpske zahvalila je predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović i Vladi Republike Srpske na svim preduzetim mjerama koje su imale za cilj pomoć sektoru turizma i ugostiteljstva, s posebnim akcentom na projekat “Doživi Srpsku” i uvođenje turističkih vaučera za subvencionisani odmor na teritoriji Republike Srpske, ističući da je ovaj projekat omogućio opstanak privrednih društava i očuvanje radnih mjesta.

“Broj od 20.000 do sada izdatih vaučera govori da, i pored neizvjesne epidemiološke situacije, postoji velika zainteresovanost građana Republike Srpske za odmor u banjskim centrima, destinacijama kao što su Trebinje, Jahorina, Višegrad, nacionalnim parkovima  i drugim centrima u Republici Srpskoj. Projektom je promovisan turizam Republike Srpske, uz jačanje svijesti građana o značaju korištenja odmora u Republici Srpskoj”, ističu u Privrednoj komori.

Na kraju su podsjetili da se turistički vaučeri za subvencionisani odmor na teritoriji Republike Srpske mogu iskoristiti do 15. novembra.

(N.S/ Banjaluka.net)