Biznis 09.06.2021.

INSTRUKCIJA: Dukić najavio sankcije za zaposlene u “Boksitu” koji ne osiguravaju vozila u “Drini”

ČITANJE: 1 minuta

Rajko Dukić, predsjednik kompanije i grupacije Boksit i upravnih odbora Drina osiguranja i Mileks, dao je instrukciju kojom obavezuje zaposlene da obavezno, svoja vozila, koja podliježu obaveznom osiguranju, kao i drugu imovinu, ukoliko je osiguravaju, osiguravaju u Drina osiguranju.

Oni koji ne budu postupali po instrukciji snosiće određene sankcije, koje će se odnositi kako na rukovodni kadar, tako i na sve zaposlene. Ne navodi se kakve sankcije su predviđene, piše indikator.ba.

– Neshvatljivo je da nemali broj zaposlenih, kako u kompaniji i grupaciji Boksit, tako i povezanim firmama, osigurava svoja vozila, pa i drugu imovinu, kod drugih osiguravajućih društava, što svakako ne samo da nije moralno, nego se time nanosi i šteta poslovnom ugledu, ekonomskoj i finansijskoj stabilnosti – navodi se u Dukićevoj obavijesti koja datira od 26. maja na sajtu Boksita.

Dodaje se da određenim poslovnim partnerima, pravnim licima, Drina osiguranje odobrava povoljne kredite, a zaposlenim u kompaniji i grupaciji Boksit i povezanim firmama daje mogućnost da svoje obaveze plaćaju u ratama.

Kako se na kraju navodi, zajedno sa Drina osiguranjem, uspostaviće se registar svih zaposlenih, kako bi se pratilo provođenje instrukcije.

(SB)

Oznake: Rajko Dukić