Magazin 17.09.2021.

Internacionalni muzički festival “Jesenja sonata” od 6. do 10. oktobra

ČITANJE: 2 minute

Četvrti Internacionalni muzički festival “Jesenja sonata” biće održan od 6. do 10. oktobra i obuhvatiće pet cjelovečernjih koncerata etabliranih muzičkih umjetnika u velikoj Koncertnoj dvorani Banskog dvora.

Direktor Banskog dvora Kulturnog centra Mladen Matović rekao je na konferencij za novinare da će svi koncerti počinjati u 20.00 časova, a da se ulaznice sa sve festivalske večeri po cijeni od pet KM mogu kupiti od utorka, 21. septembra, svakim radnim danom osim vikendom od 12.00 do 18.00 časova.

Matović je rekao da je Internacionalni muzički festival “Jesenja sonata” manifestacija koja je već nakon tri festivalska izdanja snažno odjeknula u čitavom regionu, dobivši izuzetno pozitivne recenzije muzičke kritike, te veliku podršku publike.

“Kroz svoje četvrto festivalsko izdanje `Jesenja sonata` već je postala tradicionalna i prepoznatljiva kulturna manifestacija koja će, uvjereni smo, u budućnosti još snažnije stimulisati muzički i kulturni razvoj grada i Republike Srpske, te na radost publike, svake godine polovinom oktobra u Banskom dvoru okupljati najznačajnija imena domaće, regionalne i svjetske muzičke scene”, istakao je Matović.

On kaže da je kao i na svim proteklim događajima u Banskom dvoru tokom svake festivalske večeri obavezno nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu.

Matović je rekao da je čast da otvori “Jesenju sonatu” pripala poznatom gitaristi i kompozitoru iz srbije Nemanji Bogunoviću i njegovom “Strings atačed” kvintetu, dok će poseban gost na koncertu biti operska diva sopran Snežana Savičić Sekulić.

Završnica četvrtog izdanja “Jesenje sonate” ostavljena je za jedan od najboljih evropskih kamernih orkestara Gudački kamerni orkestar “Zagrebački solisti”, koji će cjelovečernji koncert imati u nedjelju, 10. oktobra.

Pokrovitelji festivala su Grad Banjaluka, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, dok je banka partner Banskog dvora Adiko banka.

(Srna, E.M)

Oznake: Jesenja sonata