Magazin 28.09.2020.

Internacionalni muzički festival “Jesenja sonata” od 7. do 11. oktobra

ČITANJE: 2 minute

3. Internacionalni muzički festival “Jesenja sonata” će se održati u periodu od 7. do 11. oktobra i obuhvatiće pet cjelovečernjih koncerata etabliranih muzičkih umjetnika u velikoj Koncertnoj dvorani Banskog dvora.

Svi koncerti će počinjati u 20.00 časova, a broj mjesta u publici ograničen je na 106 posjetilaca.

Internacionalni muzički festivala „Jesenja sonata“ manifestacije je koja je već nakon prva dva festivalska izdanja snažno odjeknula u čitavom regionu, dobivši izuzetno pozitivne recenzije od strane muzičke kritike, te veliku podršku publike koja nam je kroz maksimalnu posjećenost svim koncertnim večerima, pokazala da se nalazimo na pravom putu i da umjetnička muzika itekako ima svoje posjetioce, ukoliko im se ponudi kvalitet i adekvatna promocija pripremljenog programa.

Iako će festival obuhvatiti koncerete renomiranih muzičkih sastava i izvođača, zahvaljujući menadžerskim aktivnostima ustanove, te podršci pokrovitelja i sponzora, organizator je obezbijedio pristupačnu cijenu festivalske ulaznice za svako koncertno veče koja iznosi 5 KM.

Imajući u vidu činjenicu da je i pored liberalizacije mjera u smislu dozvoljenog broja posjetilaca u ustanovama kulture taj broj i dalje znatno manji u odnosu na kapacitet naše ustanove, Banski dvor se potrudio da za sve one koji ne uspiju doći do festivalske ulaznice obezbijedi „live stream“ tj. direktan prenos svake festivalske večeri na zvaničnom YouTube kanalu Banskog dvora.

-Kroz svoje treće festivalsko izdanje „Jesenja sonata“ je već postala tradicionalna i prepoznatljiva kulturna manifestacija koja će, uvjereni smo u budućnosti još snažnije stimulisati muzički i kulturni razvoj grada i Republike Srpske, te na radost publike, svake godine polovinom oktobra u Banskom dvoru okupljati najznačajnija imena domaće, regionalne i svjetske muzičke scene -rekao je direktor Banskog dvora Mladen Matović.

Kao i na svim proteklim događajima u Banskom dvoru tokom svake festivalske večeri obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu.

Ulaznice za sve festivalske večeri u prodaji su od danas, 28. oktobra od 12.00 časova na biletarnici Banskog dvora, a moći će se kupiti svakim danom, osim nedjeljom od 10.00 do 18.00 časova.

(E.M/banjaluka.net)

Oznake: Jesenja sonata