Magazin 07.09.2015.

(VIDEO) Intime predstavili pjesmu “Banjalučanka”

ČITANJE: 2 minute

banjalucanka

„Banjaluko, grade moj, čuvaj mi je ti“, stih je koji je u subotu naveče probudio emocije kod više stotina Banjalučana okupljenih u kafe baru Harmonija na promociji prvog spota i pjesme muzičkog sastava Intime.

U intimnoj atmosferi, sa prigušenim svjetlima, prvo je izvedena akustična verzija “Banjalučanke”. Spot koji je uslijedio je predivna ljubavna priča, koja je malo koga ostavila ravnodušnim, ali je bio i sjajan uvod za nastavak cjelovečernje žurke Intima i prijatelja.

Intime su dugo godina nastupali izvodeći radove drugih umjetnika, i malo je onih koji se nisu zapitali zašto momci sa tolikom energijom i talentom nemaju autorske pjesme.

Kako pričaju, radili su polako, tražili emociju i, kako se moglo vidjeti, ništa nisu prepustili slučaju.

Tekst za “Banjalučanku” napisao je poznati glumac Andrija Milošević, muziku profesor Danijel Cerović, a aranžman su uradili sami. Spot za pjesmu sniman je u Etno selu “Ljubačke doline” pod rediteljskom palicom Željka Kalabe, a junakinju spota maestralno je prikazala mlada banjalučka glumica Minja Marković.

Ovaj muzički sastav osnovan je još 2008.godine u banjalučkom Klubu umjetnika. Na prvim nastupima pojavljivali su se pod imenom Gitar duo, da bi od 28.oktobra 2013. počeli da navikavaju, tada sve mnogobrojniju publiku, na naziv Intime, po pjesmi nikšićkog umjetnika Vita Nikolića.

Birajući svoje mjesto pod suncem, nastupali su širom Balkana. Homogeni zvuk, kombinovanjem dvije gitare i široki dijapazon repertoara u rasponu od pop i filmske muzike, pa do sevdaha, predstavlja pravo ozvježenje za ljubitelje dobre muzike. Svi koji su sinoć bili u “Harmonij” mogli su da se uvjere u to koliko prijatelja su stekli na svojim nastupima. Među najvažnijima je bila Banjalučka pivara, koja je i omogućila ovaj događaj.

Stihovi pjesme Intime, čije ime nose „Noćas bih htio sebi — dječaku da ličim i da mi opet kažu kako sam dobar.“ su u potpunosti opravdani, jer su ovi momci sinoć bili ne samo dobri, nego odlični. Oduševili su sve, kako načinom promocije svog prvog djela, tako i obećanjem da nas do kraja godine očekuje još lijepih melodija.

(Banjaluka.net)