Biznis 15.03.2021.

IPAK PRUZIMA “KRAŠ”: Nebojša Šaranović postaje balkanski “kralj slatkiša”

ČITANJE: 1 minuta

Nebojša Šaranović, preduzetnik koji je, tako je izgledalo, ispao iz igre za hrvatski Kraš, dobio je novu šansu da postane balkanski kralj slatkiša. Kako pišu hrvatski mediji u štampanom izdanju, Srbin definitivno preuzima tu kompaniju.

Navodno, Šaranović će početkom godine od braće Pivac potpuno preuzeti vlasništvo, prenosi Telegraf Biznis.

Tako, zaobilaznim putem, Kraš će postati dio Šaranovićevog poslovnog carstva.

Najznačajnija promjena u ovom poslu jeste odluka da braća Pivac prodaju svoje i dionice radnika srbijanskom preduzetniku.

Podsjetimo, radnici, dotadašnji vlasnici dionica, prihvatili su 18 posto jeftiniju ponudu braće Pivac umjesto veće ponude koju je nudila formalno kiparska firma Kappa Star Limited, inače manjinskog vlasnika Kraša čiji je vlasnik Nebojša Šaranović optužio upravu Kraš ESOP-a i MI Braća Pivac za “sinhronizovano djelovanje”, prenosi Telegraf Biznis.

Vijest da je Kraš ESOP prodao sve svoje dionice Mesnoj industriji braće Pivac kao munja je pogodila region.

– Od početka su nas upozoravali na sinhronizovano djelovanje Mesne industrije Pivac i Kraš Esopa, tako da ovaj razvoj događaja u potpunosti potvrđuje takve spekulacije. To sinhronizovano djelovanje je i formalno potvrđeno potpisom ugovora. Kao što smo više puta rekli, spremni smo da budemo aktivan manjinski akcionar u Krašu, čije će djelovanje biti usmjereno na dobrobit kompanije i radnika – rekli su iz Šaranovićeve kompanije Kappa Star Limited.

(SB)