Biznis 10.02.2016.

Ipak velike promjene na Tviteru

ČITANJE: 1 minuta
tviter
Tviter se nada da će male promjene u tajmlajnu prouzrokovati velike promjene u budućnosti – zato se spremite za algoritamske tvitove na vrhu vašeg tajmlajna.

Kompanija je danas potvrdila da će predstaviti novu opciju koja mijenja način na koji korisnici gledaju nove poruke na vremenskoj liniji, odnosno da će “najbolje” poruke biti “gurane” algoritamskim putem na vrh stranice.

Nova opcija nazvana je “pokaži mi prvo najbolje tvitove”, a selekcija će se vršiti obrnutim hronološkim redoslijedom na vrhu vremenske linije. Svi ostali tvitovi biće prikazani u sljedećoj sekciji, takođe obrnutim hronološkim redoslijedom.

Broj i tip tvitova zavisiće od ponašanja i sklonosti korisnika, odnosno od toga koliko je bio odsutan i koliko često tvituje, prenosi “Gardijan”.

Nova funkcija biće dostupna u vidu nove opcije od sljedeće nedjelje na internetu i na Tviter-ovim aplikacijama za iOS i Android, a nakon nekoliko nedjelja biće automatski aktivirana. Ukoliko korisnici ne budu bili zadovoljni, moći će da je deaktiviraju u odjeljku za podešavanja.

 (B92)