Vijesti 05.10.2015.

Istraga o ubistvu Čubrilovića tapka u mjestu

ČITANJE: 2 minute
banja luka ubistvo - Aco Cavic
Policija i dalje provodi istražne mjere i radnje o ubistvu narko dilera iz Slovenije Nebojše Čubrilovića u Banjaluci, ali ništa konkretno nemamo što bi uputilo na izvršioca krivičnog dijela.

Ako bi imali bilo šta novo, mi bi išli sa pres konferencijom. Rekla je to danas portparol CJB Banjaluka Marija Markanović.

U Okružnom tužilaštvu Banjaluka takođe nisu imali novih informacija, navodeći da policija po nalogu tužioca provodi istragu.

Nebojša Čubrilović (33), narko-diler iz Slovenije, ubijen je u klasičnoj sačekuši u utorak oko 23 časa u dvorištu porodične kuće, u Gundulićevoj ulici u Banjaluci. Čubrilović je 2012. godine u Sloveniji osuđen zbog trgovine drogom. Izvori iz istrage kažu da je nakon što je odležao kaznu od godinu i po, ponovo počeo da radi sa drogom, a kada je policija Slovenije htjela da ga uhapsi polovinom ove godine Čubrilović je pobjegao u BiH jer ima pasoše obje države. Čubrilović je ubijen ispred ulaza stana koji je iznajmljivao nakon što je pobjegao iz Slovenije. Nezvanično, Čubrilović je ubijen oružjem koje koristi metke kalibra 7.65 milimetara.

Patolog Željko Karan, koji je uradio obdukciju ubijenog rekao je da je ubijeni imao četiri rane.

-Tri rane su ulazne s leđa, a jedna prostrelna kroz u podlakticu. Od tri metka s leđa pogođena su mu pluća i srce. Dva metka su ostala u tijelu, a jedan prošao kroz njega. Ove rane su bile smrtonosne i nije mu bilo spasa – objašnjava Karan.

Čubrilović je u Sloveniji osuđen kao član narko-grupe Milanka Sredića. Kao vođa, Sredić je osuđen na 13 godina zatvora, dok je preostalih šest članova grupe osuđeno na 40 godina i šest mjeseci zatvora.

U presudi je navedeno da je grupa u Evropu prokrijumčarila oko 50 kilograma kokaina, koji su brodovima iz Brazila transportovani u Evropu, a potom su preprodavani u Italiji. Raskrinkani su 2012. godine nakon što je na auto-putu u Sloveniji zaplijenjeno oko 20 kilograma kokaina, čija je vrijednost procenjena na oko 900.000 evra.

Čubrilović je prvo bio osuđen na dvije i po godine pa mu je kazna smanjena na godinu i po.

(Nezavisne novine)