Svijet 12.10.2020.

ITALIJANI U STRAHU: Spremaju se nove restrikcije protiv kovida 19

ČITANJE: 1 minuta

Zbog nedavnog porasta broja novozaraženih, Italija se sprema da uvede nove restrikcije protiv kovida 19, uključujući i zabranu privatnih zabava, saopštio je italijanski ministar zdravlja Roberto Speranca, prenosi sputniknews.com

Speranca je u intervjuu za TV RAI rekao da Italija mora da uvede nove restrikcije zbog kovida 19 kako bi spriječila ponovno širenje epidemije i uvođenje mjera karantina, prenosi Rojters.

Italijanski ministar zdravlja je rekao da je predložio da budu uvedene zabrane na privatne zabave, za djecu i odrasle, dok bi radno vrijeme kafića i restorana moglo da bude skraćeno, a nije isključio mogućnost uvođenja mjera karantina u budućnosti, ukoliko situacija to bude zahtijevala.

Osim toga, moguće je i uvođenje mjera koje se odnose na sportove koji podrazumijevaju fizički kontakt i u kojima nošenje maski nije moguće, rekao je Speranca, ali nije iznio više detalja.

Nove mjere protiv kovid 19 biće u ponedjeljak razmotrene s regionalnim vlastima, a dekret u kojem će one biti iznesene, premijer Đuzepe Konte mogao bi da potpiše istog tog dana uveče, rekao je Speranca.

U Italiji je u petak prvi put od marta potvrđeno više od 5.000 novih slučajeva kovid 19, a dnevni porast broja novozaraženih je i nakon toga ostao isti.

(N.S/ Banjaluka.net)