Politika 02.07.2016.

Izbori u Banjaluci: Ko će se naći na listi Ujedinjene Srpske?

ČITANJE: 1 minuta

Ujedinjena Srpska će listu za naredne izbore u Banjaluci usvojiti sutra, a do sada je utvrđen spisak ženskih imena, dok za muške pozicije još traje borba, saznaje banjaluka.net!

Kako saznajemo od dobro obavještenih izvora iz ove stranke, udarni ženski trio činiće potpredsjednica Ujedinjene Srpske Natalija Trivić, magistar Univerziteta u Bokoniju Tatjana Vučić Rogić i predsjednica Aktiva žena ove stranke Minja Šurlan.

Kada je riječ o muškim imenima, traje intenzivna borba za pozicije, a za sada sigurno mjesto imaju aktuelni odbornici ove stranke Milenko Jaćimović i Marinko Dragišić, ali bi u toku današnjeg dana situacija mogla biti mnogo jasnija.

Saznajemo da će se na listi naći i Andrea Dukić, karatiskinja, osvajač dvije zlatne medalje na juniorskom Svjetskom prvenstvu u Poljskoj prije dvije godine.

– Na listi će se naći još mnoga imena uspješnih žena, od preduzetništva, preko žena angažovanih u humanitarnim organizacijama. Imamo i imena koja su angažovana u udruženju „Četiri plus“, koje se bore za prava višečlanih porodica – kaže naš sagovornik iz ove stranke.

Kako nezvanično saznaje banjaluka.net, na listi će se naći i Dušica Lipovac, profesor srpskog jezika i književnosti, portparol humanitarne organizacije “Partner” iz Banjaluke, te dugogodišnji borac za prava osoba sa invaliditetom.

Na listi bi se mogli naći i pukovnik u penziji Cvijo Popović, vlasnik poznate ćevabdžinice “Kod Muje” Amir Smailagić, ali i mnogobrojni profesori, doktori itd.

Lista bi trebala biti poznata u toku sutrašnjeg dana.

banjaluka.net