Biznis 21.07.2020.

IZDATO 3.500 TURISTIČKIH VAUČERA Gašić: Niko od ugostiteljskih objekata koji ispunjavaju uslove nije odbijen

ČITANJE: 1 minuta

Ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić rekla je da je do sada izdato 3.500 turističkih vaučera i da nema nikakve diskriminacije prilikom donošenja rješenja o učešću turističkih objekata za smještaj koji se prijavljuju za ove aktivnosti.

– Svi takvi objekti se mogu prijaviti uz ispunjavanja dva uslova – da imaju najmanje četvoro zaposlenih i da su izmirili svoje obaveze po osnovu poreza i doprinosa – navela je Gašićeva na sjednici Narodne skupštine Srpske u okviru tačke dnevog reda “Aktuelni čas”.

Ona je istakla da niko od ugostiteljskih objekata koji ispunjavanju te uslove nije odbijen.

Ministar prosvjete i kulture Srpske Natalija Trivić rekla je da u ovoj godini nije bilo u planu donošenje zakona koji bi omogućio obezbjeđivanje besplatnih udžbenika za sve osnovce, podsjetivši da će u narednoj školskoj godini, uz već postojeće kategorije koje imaju pravo na to, dodatno besplatne udžbenike imati i svako treće i naredno dijete iz kategorije višečlanih porodica.

– I lokalne zajednice preuzeće dio obaveza za besplatne udžbenike za djecu iz socijalno ugroženih kategorija – rekla je Trivićeva.

Ona je navela da je ove godine za besplatne udžbenike osnovcima koji imaju pravo za to planirano tri miliona KM, ili tri puta više nego u prošloj godini.

(Srna)