Vijesti 28.08.2015.

Izgradnja vodovodne mreže: Gavranović obišao radove

ČITANJE: 2 minute

Gavranovic

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović obišao je danas radove na izgradnji vodovodne mreže u naselju Potok u Banjaluci, za koje je Gradska uprava izdvojila 210.000 KM.

Gavranović je naglasio da su radovi u Ulici Brace Potkonjaka počeli prije nekoliko dana, te uskoro očekuje njihovo skoro privođenje kraju.

– Početak radova je kasnio, jer smo morali sačekati da se riješe neki imovinsko–pravni problemi, koji su kočili sam početak izgradnje, a izvođač radova je dobio rok od 70 dana da završi započeti posao”, rekao je gradonačelnik.

On se nada da će to biti u najkraćem mogućem roku, bez obzira na ugovornu obavezu.

– To će biti referenca za izvođača za buduće radove, jer ako zadovolji naše zahteve u tom smislu kvalitetom i brzinom, onda može očekivati da će i u narednim poslovima moći dobiti angažman- istakao je Gavranović.

On je napomenuo da je važno ubrzati ove radove kako bi se moglo početi sa asfaltiranjem ove ulice, koja je potpuno devastirana u prošlogodišnjim poplavama.

– Asfaltiranje ovog uništenog dijela saobraćajnice odgođeno je zbog izgradnje vodovoda, jer nemamo para da asfaltiramo, pa zatim kopamo, a onda ga ponovo radimo- naglasio je Gavranović.

On smatra da bi radovi trebalo da budu završeni za najdalje mjesec i po dana, te završena i priprema puta za asfaltiranje.

Gavranović je naglasio da će dužina vodovodne mreže koja se gradi biti 2.100 metara, te se po prvi put obezbjeđuje na ovoj visinskoj zoni do 230 metara za oko 150 domaćinstava.

– Naredni korak biće rješavanje problema dovođenja gradske vode do preostalih 40 kuća koje su iznad ove visinske zone, što će biti izuzetno teško jer je ta investicija poprilično skupa- rekao je Gavranović.

Grad treba ulagati, rekao je Gavranović, u prioritetne gradske dijelove koji su ugroženi vodotocima, rijekama, potocima, te da odbrambene sisteme treba raditi na visokom nivou i kavalitetno.

(Agencije)