Magazin 22.10.2020.

Izložba „Varirane repeticije“ otvorena u Kamenoj kući

ČITANJE: 1 minuta

Izložba „Varirane repeticije“ akademskog slikara Alekse Vidakovića iz Banjaluke otvorena je u srijedu uveče u Kamenoj kući tvrđave Kastel.

Izložba je održana uz primjenu svih poprisanih mjera i preporuka nadležnih organa – mjerenje tjelesne temperature, te obavezno nošenje zaštite maske i održavanje fizičke distance.

-Zajednička nit koncepta ove izložbe je putovanje i spajanje više elemenata u jednu novu formu. Na mojim radovima možete da vidite da spajam više platana u određene geometrijske forme i od njih pravim nova likovna rješenja. Kad slika bude gotova za mene, znam da je to spajanje uspjelo – kazao je akademski slikar Aleksa Vidaković i dodao
da bojama na platnu pokušava da izrazi svoja osjećanja u nekoj određenoj situaciji.

U Kamenoj kući izloženo je 36 slika koje predstavljaju presjek trogodišnjeg rada ovog umjetnika.

-Najveći izazov tokom tri godine rada na ovim slikama bio je da ispoštujem prostor u polju slike i da uklonim sa slike nebitne stvari i da sa tim oduzimanjem gradim neke nove forme i oblike koje će posjetioce moći da privuče. Htio sam da se poigram i saposmatračima, da se zapitaju zašto je neko mjesto ostalo prazno i da unesem i dozu filozofije – rekao je Vidaković.

(E.M/Banjaluka.net)