Izmjena režima saobraćaja tokom “Vivia Run&More Weekenda”

Banjaluka će od 19. do 21. aprila biti domaćin jednog od najznačajnijih trkačkih festivala u regionuVivia Run&More Weekend-a”. Tokom održavanja manifestacije biće održano šest trka: GoPro RMC Banjaluka Half Marathon, 10k, 5k Team Run GDrive, Color Fun Runzabavna trka, School Runškolska trka i Tropic Bambini maratondječija trka.

S obzirom na termine održavanja ovih trka u Banjaluci je tokom ovog trkačkog vikenda predviđena izmjena režima saobraćaja u vidu potpunih obustava saobraćaja na pojedinim saobraćajnicama.

Imajući s jedne strane u vidu, neophodnost kontrole saobraćaja radi sigurnosti trkača, a s druge strane ulogu saobraćaja i potrebe korisnika, izmjena režima odvijanja saobraćaja će biti svedena na najmanju moguću mjeru.

Donosimo vam detaljan plan obustave saobraćaja tokom održavanja festivala.

Obustava saobraćaja – petak, 19. april 2019. godine:

1. Tokom održavanja School Run – školske trke (start 13:30 časova) predviđena je obustava saobraćaja na pojedinim saobraćajnicama i to u vremenu od 12.00 do 15.30 časova:

 • Ulica Kralja Petra I Karađorđevića na dijelu od Ulice Vuka Karadžića do Bulevara cara Dušana – potpuna obustava saobraćaja.
 • Bulevar cara Dušana – Tržnička, na dijelu od Kralja Petra I Karađorđevića do Ulice Đure Daničića – potpuna obustava saobraćaja.

Korekcije u javnom prevozu putnika:

Autobusi koji saobraćaju dijelom ulice Kralja Petra I Karađorđevića u kojem je obustavljen saobraćaj biće preusmjereni ulicom Vuka Karadžića, dio od Kralja Petra I Karađorđevića do Vidovdanske, dalje Vidovdanskom ulicom do Kninske, Kninskom ulicom do Bulevara cara Dušana, Bulevarom cara Dušana i dalje postojećom trasom.

2. Tokom održavanja Color Fun Run – zabavne trke (start 19 časova) predviđena je obustava saobraćaja na pojedinim saobraćajnicama i to u vremenu od 18.00 – 20.30 časova:

 • Ulica Kralja Petra I Karađorđevića na dijelu od Ulice Vuka Karadžića do Bulevara cara Dušana – potpuna obustava saobraćaja.
 • Bulevar cara Dušana – Tržnička , na dijelu od Kralja Petra I Karađorđevića do Ulice Đure Daničića – potpuna obustava saobraćaja.

Korekcije u javnom prevozu putnika:

Autobusi koji saobraćaju dijelom ulice Kralja Petra I Karađorđevića u kojem je obustavljen saobraćaj biće preusmjereni ulicom Vuka Karadžića, dio od Kralja Petra I Karađorđevića do Vidovdanske, dalje Vidovdanskom ulicom do Kninske, Kninskom ulicom do Bulevara cara Dušana, Bulevarom cara Dušana i dalje postojećom trasom.

Obustava saobraćaja – subota, 20. april 2019. godine:

1. Tokom održavanja RMC Banja Luka Half Marathon-a, Prointer 10k trke i G-Drive 5k Team Run – timske trke (start u 9 časova) predviđena je obustava saobraćaja na pojedinim saobraćajnicama i to u vremenu od 08.00 – 12.30 časova:

 • Kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Ulice Dr Mladena Stojanovića do Ulice Patre.
 • Bulevar cara Dušana, od kružnog toka “Lauš” preko Tržničke ulice do Ulice Đure Daničića.
 • Jovana Dučića, na dijelu od Bulevara cara Dušana do Ulice Srpskih pilota.
 • Srpskih pilota, na dijelu od Ulice Jovana Dučića do Ulice Milana Radmana.
 • Milana Radmana, na dijelu od Srpskih pilota do Ulice Prvog krajiškog korpusa.
 • Prvog krajiškog korpusa, na dijelu od Vidovdanske do Ulice Kralja Petra II.
 • Kralja Petra II, na dijelu od Prvog krajiškog korpusa do Trive Amelice.
 • Trive Amelice, na dijelu od Ulice Kralja Petra II do Ulice Dr Mladena Stojanovića.
 • Dr Mladena Stojanovića, Olimpijskih pobjednika.
 • Gundulićeva, Aleja sv. Save u dijelu od Gundulićeve do Narodnog pozorišta.
 • Gavre Vučkovića.
 • Majke Jugovića, na dijelu od Ulice Gavre Vučkovića do Bulevara vojvode Stepe Stepanovića.
 • Bulevar vojvode Stepe Stepanovića na dijelu od Majke Jugovića do Cara Lazara.
 • Cara Lazara na dijelu od Bulevara vojvode Stepe Stepanovića do Patre.
 • Patre.
 • Vidovdanska.
 • Kninska, na dijelu od Vidovdanske do Bulevara cara Dušana.

Korekcije u javnom prevozu putnika:

 • Linije 1, 6, 13b, 17a, 20 se preusmjeravaju u ulicu Ivana Gorana Kovačića, Zapadni tranzit.
 • Linije 3, 3b, 9b, 14 se preusmjeravaju na Rebrovački most, Istočni tranzit, ulicu Ivana Gorana Kovačića, Zapadni tranzit do kružnog toka kod Gimnazije i nazad.
 • Linija 8 se preusmjerava u ulicu Ivana Gorana Kovačića, Zapadni tranzit, Omladinska, Bolanog Dojčina.
 • Linije 10, 13, 13a, 13c se preusmjerava u ulicu Ivana Gorana Kovačića, Zapadni tranzit do kružnog toka kod Gimnazije i nazad.
 • Linije 12, 13p, 19, 39, 39a se preusmjeravaju u ulicu Ivana Gorana Kovačića, Zapadni tranzit do kružnog toka kod Gimnazije i nazad.
 • Linija 14g se preusmjerava na Rebrovački most, Istočni tranzit.
 • Linija 9 se skraćuje iz smjera Desne Novoselije do TO Bema.
 • Javni prigradski prevoz iz smjera juga (Lijeva Novoselija) se preusmjerava u ulice Bolanog Dojčina, Omladinsku, Zapadni tranzit, Ivana Gorana Kovačića.
 • Javni prigradski prevoz iz smjera Potkozarja se spreusmjerava u ulicu Ivana Gorana Kovačića, Zapadni tranzit do kružnog toka kod Gimnazije.
 • Javni prigradski prevoz iz smjera Bronzanog Majdana se preusmjerava na Zapadni tranzit ulica Ivana Gorana Kovačića.
 • Javni republički prevoz iz smjera Čelinca se preusmjerava na Rebrovački most, Istočni tranzit.
 • Javni republički prevoz iz smjera Laktaša se preusmjerava u ulicu Ivana Gorana Kovačića, Zapadni tranzit.
 • Javni republički prevoz iz smjera juga (Lijeve Novoselije) se preusmjerava u ulice Bolanog Dojčina, Omladinska, Zapadni tranzit i Ivana Gorana Kovačića.

2. Tokom održavanja Tropic Bambini maratona predviđena je obustava saobraćaja na pojedinim saobraćajnicama i to u vremenu od 12.00 – 14.00 časova:

 • Bulevar cara Dušana – Tržnička ulica , na dijelu od Ulice Teodora Kolokotronisa do Ulice Đure Daničića – potpuna obustava saobraćaja.

Korekcije u javnom prevozu putnika:

Ulicom u kojoj je obustavljen saobraćaj ne saobraćaju autobusi javnog prevoza putnika, te obustava ne utiče na javni prevoz putnika.

Važna napomena:

Tokom postavljanja “Startne zone” odnosno kapija za start svih trka festivala koje je planirano 18. aprila predviđena je obustava saobraćaja na pojedinim saobraćajnicama i to u vremenu od 18.00 časova – 18.04.2019. do 18.00 časova – 20.04.2019. :

 • Ulica Kralja Petra I Karađorđevića na dijelu od Ulice Vuka Milana Tepića do ulice Marije Bursać – potpuna obustava saobraćaja.

Korekcije u javnom prevozu putnika:

 • Autobusi koji saobraćaju dijelom ulice Kralja Petra I Karađorđevića u kojem je obustavljen saobraćaj budu iz smjera sjevera preusmjereni u Ulicu Milana Tepića u kojoj će za vrijeme obustave saobraćaja biti zabranjeno parkiranje vozila, te dalje u Kninsku ulicu i Bulevar cara Dušana, te dalje postojećom trasom, a iz smjera juga u Bulevar cara Dušana, Kninsku i Vidovdansku ulicu, te Ulicom Vuka Karadžića i dalje postojećom trasom.

(Nezavisne)

POSJETA MAĐARSKOJ: Dodik se u utorak sastaje sa Orbanom

Za Srbe koji žive u Mađarskoj Republika Srpska je druga matica, poručili su to iz Samouprave Srba u Mađarskoj, nakon sastanka sa srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH. Milorad Dodik danas je razgovarao sa predstavnicima srpskih organizacija u Mađarskoj, profesorima Srpske Gimnazije i predstavnicima srpskih kulturnih zajednica o položaju Srba u Mađarskoj, političkoj situaciji u

NEDELJKO MILAKOVIĆ NAPUŠTA DNS: Razmatra prelazak u Ujedinjenu Srpsku ili Poligraf

Iako je došao u Demokratski narodni savez kao veliko pojačanje i političar koji je na izborima imao oko 4.000 glasova, Nedeljko Milaković je vrlo brzo postao smetnja ljudima u DNS-u, tako da će uskoro napustiti ovu stranku, saznaje opcija.net. Svojevremeno, predsjednik DNS-a Marko Pavić garantovao je Milakoviću da će ga vratiti na mjesto direktora Gradskog

Obilježeno pola vijeka banjalučke Osnovne škole “Sveti Sava”

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je značaj obilježavanja 50 godina postojanja i rada Osnovne škole “Sveti Sava” u Banjaluci, te navela da je Vlada Srpske kroz različite intervencije u ovu školu uložila dva miliona KM. Cvijanovićeva je napomenula da ova ustanova u tom pogledu nije izuzetak, te da je to slučaj i sa svim

PROGRAM PREKVALIFIKACIJE U IT Počela obuka za 100 nezaposlenih mladih

Polaznici prve IT prekvalifikacije u RS, pilot programa Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS i Inovacionog centra Banjaluka, počeli su danas zvanično intenzivnu obuku iz oblasti programiranja i poslovno-komunikacijske vještine. U narednih šest mjeseci 100 mladih visokoobrazovanih ljudi, koji nisu uspjeli da pronađu posao u RS u svojim strukama, očekuje najprije

Napali policajce i psovali im majku

Banjalučka policija uhapsila je Dušana Džajića (31) i Adrijanu Stevanović (26) jer su tokom redovne kontrole napali policajce. Nezvanično saznajemo da su Stevanovićeva i Džajić bili pod dejstvom alkohola i narkotika. Kako su naveli iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, tokom obavljanja redovnih poslova i zadataka, u subotu u Bulevaru Milutina Milankovića u Banjaluci policija

RADOJIČIĆ: Aktuelna administracija ispunjava obećanja prethodnika

Banjaluka je nakon višegodišnjeg čekanja dobila novi most preko Vrbasa. Upravo završetak poslova na koje se u gradu čeka decenijama te izvršenje obećanja koja su godinama stara je, prema riječima gradonačelnika Igora Radojičića, obilježilo prethodan period njegovog rada. – Uspjeli smo spojiti Istočni tranzit koji je čekao od 1986. Napravili smo prvu javnu sportsku dvoranu

Suđenje Raduloviću i Stijaku: Završne riječi u septembru

Suđenje bivšim policijskim inspektorima Srđanu Raduloviću (34) i Ognjenu Stijaku (34), optuženima za šverc narkotika, obilježila je danas burna rasprava u sudnici i to u vezi sa zakazivanjem termina iznošenja završnih riječi, budući da su rokovi probijeni. Radulović je čak bio i nakratko udaljen iz sudnice jer je tokom suđenja više puta prekidao sudiju, a