Magazin 30.06.2016.

Jazavac spustio zavjesu: Odigrali 12O predstava pred 26.000 gostiju

ČITANJE: 1 minuta

Završena je deseta sezona Gradskog pozorišta ”Jazavac” koja je otvorena premijerom predstave Bračni par(astos) na otvaranju Međunarodnog festivala mladog glumca ZAPLET 07 i to 26. Oktobra 2015.

S ponosom ističu da je ovo sezona u kojoj su odigrali najviše predstava – 120 i sezona u kojoj je naše predstave pogledalo najviše publike 26 000.

”U međuvremenu, na našoj sceni izveli smo 115 predstava u našoj produkciji. Premijerno smo izveli predstave Bračni par(astos) i Pidžama za šestoro na Večernjoj sceni, Kako su postale ružne reči i Pustolovine boleta komete (koprodukcija sa NEVID Teatrom) i Bam Bam na Sceni Studio Jazavac. Ugostili smo i deset predstava drugih pozorišta, a sami smo gostovali pet puta. U našem foajeu organizovane su četiri izložbe. Pružili smo podršku u organizaciji Prvog TEATARFESTA lica sa invaliditetom, Dana arhitekture, mnogobrojnih koncerata i humanitarnih događaja”, kazali su iz ”Jazavca”.

Sezona je završena najveselijim događajem u našoj produkciji – Danima Studija Jazavac, prezentacijom rada svih grupa u našoj “Školi glume i govora”.

(mojabanjaluka.info)