Vijesti 06.11.2015.

Jedan čovjek sve rješava: Vučić obećao spasiti Tanjug

ČITANJE: 2 minute
tanjug
Direktorka Tanjuga Branka Ðukić izjavila je danas da je premijer Aleksandar Vučić obavestio da će se naći rešenje za Tanjug.

– Ja sam juče prepodne imala sastanak sa premijerom, razgovarali smo o situaciji u kojoj smo se našli. Mi smo juče već obavestili javnost da je predsednik vlade bio protiv gašenja Tanjuga. Premijer me juče obavestio da će da se nađe neko rešenje – rekla je Ðukić za televiziju Pink.

Prema njenim riječima, jasno je da Tanjug ne može da ostane u vlasništvu države, ali i da država ne želi da dozvoli da se agencija zatvori.

– Dakle, ipak ima nade za Tanjug – rekla je Ðukić.

Ona je navela da je ovih dana bilo mnogo tačnih i polutačnih informacija, pa i dezinformacija u štampi, ističući da hoće da veruje da su sve bile dobronamerne, odnosno da su izraz želje da se Tanjug ne zatvori.

– Zahvalni smo svima koji poštuju naš rad, a posebno premijeru koji, kako sam razumjela, shvata ulogu i značaj nacionalne novinske agencije – rekla je Ðukić.

Direktorka je, podsetivši da Tanjug ima 170 stalno zaposlenih i deset honorarnih saradnika, rekla da je razumljivo da su radnici uznemireni, i zatečeni s obzirom na činjenicu da je bila reč o mogućniosti gašenja agencije koja je profesionalno radila i bila značajan oslonac drugim medijima.

Upitana da li ima neki prijedlog rešenja, Ðukić je, naglasivši da će model definisati vlada, istakla da agencija ima spreman biznis plan po kojem može da funkcioniše bez velikih problema, bez subvencija, kao tržišno održiva.

– To podrazumijeva i nove servise, ali mislim da je rano da o tome sad govorim – rekla je Ðukić.

(Tanjug)