Biznis 07.10.2022.

JUBILEJ: Pošte Srpske u nedjelju u Sokocu obilježavaju tri decenije rada

ČITANJE: 3 minute

Na Sokocu će u nedjelju, 9. oktobra, biti održana centralna svečanost kojom se obilježava 30 godina poštanskog saobraćaja u Republici Srpskoj, najavila je rukovodilac Službe za marketing u “Poštama Srpske” Dijana Grujić.

Ona je, nakon prijema predstavnika tog javnog preduzeća kod načelnika opštine Sokolac Milovana Bjelice, izrazila zadovoljstvo što ovu svečanost “Pošte Srpske” mogu da organizuju na Sokocu, uz pomoć Radne jedinice Sokolac, direktora te jedinice Mladena Odovića i načelnika opštine.

Grujićeva je naglasila da se osim jubileja 30 godina poštanskog saobraćaja u Srpskoj obilježava i jubilej 25. godina samostalnog funkcionisanja Preduzeća za poštanski saobraćaj ad Banjaluka, skraćenog naziva “Pošte Srpske”.

Prema njenim riječima, za obilježavanje ovih jubileja, odabran je 9. oktobar zato što se tada širom svijeta tradicionalno obilježava Svjetski dan pošte, koji ovo preduzeće obilježava svake godine, ali ove godine je najznačajniji za “Pošte Srpske”.

Grujićeva je istakla da je u okviru obilježavanja ovog jubileja planiran tradicionlani defile poštanskih vozila i radnika koji će biti upriličen ispred glavne pošte na Sokocu, glavnim saobraćajnicama u ovom gradu i završnim krugom ispred zgrade opštine gdje će biti parkirana sva vozila.

Najavljeno je da će na trgu biti održana manifestacija uz prikladan kulturno-umjetnički program u kojem će učestovati Kulturno-umjetničko društvo “Sveti Pantelejmon” sa Han Pijeska i Etno-sastav “Sestre Stanišić” sa Pala.

Grujićeva je naglasila da će u okviru ovog programa biti promovisana i knjiga “Pošta u odbrambeno-otadžbinskom ratu 1992-1995” autora Goran Baraća, čiji su izdavač “Pošte Srpske”.

Bjelica je podsjetio da su “Pošte Srpske” prije 30 godina na Sokocu osnovali srpski kadrovi izašli iz Sarajeva, kao PTT-saobraćaj Srpske Republike BiH, te uspostavili bitan sistem i napravili jaku instituciju.

“Sa ponosom mogu danas da istaknem da je to jedno ogledalo same naše Republike Srpske, Pošta i Telekom koji su se 2000. godine razdvojili”, naveo je Bjelica.

On je istakao da je opština Sokolac tada uložila znatna sredstva za uspostavljanje pojedinih institucija na Sokocu, više ustanova i tadašnjih javnih preduzeća, koji su i danas značajni subjekti U Srspkoj i zapošljavaju veliki broj radnika.

Bjelica je zahvalio sadašnjem menadžmentu “Pošta Srpske” što podržavaju sjedište ove Radne jedinice na Sokocu, za sada jedinog subjekta iz ranijeg perioda koji je ostao tu, te dodao da ovaj narod zaslužuje da ta Radna jedinica ostane trajno na Sokocu.

Direktor Radne jedinice Sokolac “Pošte Srpske” Mladen Odović izrazio je zadovoljstvo što je će Pošte Srpske 9. oktobar – Svjetski dan pošta obilježiti na Sokocu.

On je podsjetio da su “Pošte Srpske” osnovane u maju 1992. na Sokocu, što je i povod da jubilej ovog preduzeća od posebne važnosti za Republiku Srpsku bude obilježen u nedjelju 9. oktobra u ovom mjestu.

(Srna/SB)

Oznake: Pošte Srpske