Politika 05.12.2017.

Kad neće stari, hoće mladi: Podmladak političkih partija u RS spreman na kompromise?!

ČITANJE: 1 minuta

Predstavnici političkih podmladaka šest najvećih vladajućih i opozicionih stranaka iz Srpske sutra će održati zajednički sastanak u zgradi Narodne skupštine RS, saznaje SrpskaCafe.

Na sastanku koji će, prema saznanjima ovog portala, biti održan na inicijativu Savjeta mladih PDP-a trebalo bi da se pojave predstavnici mladih iz SNSD-a, DNS-a, Socijalističke partije, SDS-a i NDP-a.

Glavna tema sastanka će, prema tvrdnjama izvora, biti pokušaj pronalaženja zajedničkog jezika među predstavnicima mladih iz tih partija o budućnosti i perspektivama u Srpskoj, kao i moguće slanje konkretnih prijedloga rukovodstvima navedenih političkih partija o mjerama koje treba preduzeti na sprečavanju sve masovnijeg odlaska mladih iz RS.

Predsjednik Savjeta mladih PDP-a Nikola Dronjak za SrpskaCafe je potvrdio da bi u srijedu u Banjaluci trebalo da se održi sastanak predstavnika političkog podmladka najvećih partija iz RS.

– Razgovaraćemo o problemima mladih u RS, kao i o neki drugim aktuelnim temama koje se tiču mlađe populacije – rekao je Dronjak.

(SrpskaCafe)