Magazin 23.12.2015.

Kad se žena razvede…

ČITANJE: 2 minute
tuzna zena
Kad se muškarac razvede ili ne daj bože ostane udovac, kompletna porodica i prijatelji mu daju podršku da se što prije ponovno oženi, da nađe neku finu i dobru ženu koja će mu praviti društvo, kuvati, čistiti… voditi računa o njemu.

Kad se ženi takvo nešto dogodi, njoj ne treba niko. Tako kažu.

Nismo svi isti. Ima žena, koje da bi bile kompletne, moraju imati muža ili stalnog partnera. Jedna moja prijateljica je govorila kako ne može biti sama pa je ulazila u veze “da premosti” do onog pravog.

Druga je ostala u braku s mužem kojeg je odavno prestala ne samo da voli, već ga je morala i trpiti jer je finansijski bila ovisna od njemu.

Treća ne može samostalno donijeti niti jednu odluku. Uvijek mora dobiti potvrdu – od toga što će kuvati, do kupovine cipela.

Svako daje ono što ima. Neko novac, neko podršku, neko komplimente. Pitanje je samo da li to davanje odgovara potrebama. Ako se poklopi, onda je super. Muškarac koji je otkrio ženinu tajnu, zna šta raditi kako bi ona bila zadovoljna, a možda i srećna.

Ima žena koje su same sebi dovoljne. Materijalno, mentalno … na sve načine, 100%. Ali njima treba još jedno 20% “nečega”, neke senzacije, nečega što će im poremetiti rutinu.

Pokloni je ostavljaju ravnodušnom, često ih svrstavaju u kategoriju “klasično, dosadno”… Ali ako se poklon uruči na neoubičajen način, onda i nešto sasvim obično, kao jedan cvijet, postaje mala senzacija, dobiva novo značenje.

Probleme rješava sama, ali ako joj on uspije skrenuti misli s problema, bar na kratko, onda on postaje njen prirodni sedativ. Ako je još i umjeren u komplimentima, ako oni ne postanu fraze … onda je ON bingo.

Ta žena više nije tajna, a poenta je da svakoj ženi treba neko na koga će se nasloniti i osloniti.

(Atma.hr)