Magazin 15.01.2016.

Kako da ga napraviš ljubomornim: 10 kvarnih ženskih poteza!

ČITANJE: 3 minute
Ljubomoran-muškarac
Bez obzira na to koliko on ima samopouzdanja, neki “klasični” ženski potezi probudiće u njemu posesivnog Kristijana Greja!

Psiholozi se slažu da je nesigurnost jedan od najčešćih uzroka ljubomore i sumnje – u sebe, partnera i u vezu uopšteno. A evo šta će uzdrmati samopouzdanje skoro svakog muškarca:

Flertovanje sa drugim tipovima

Igranje sa kosom i osmjesi su samo dio dobro poznatih poteza iz zavodničkog arsenala svake žene. Flert može biti sasvim bezopasan čin pitome zabave, ali ako se ponašate ovako sa muškarcima na nekom događaju pred partnerom, imajte na umu da njemu neće biti drago, prenosi Cosmopolitan.rs.

Smijanje tuđim šalama

Ako je nešto smiješno, vi ćete se nasmijati, i to je sasvim normalna reakcija. Možda ne razmišljate da li je šalu ispričao muškarac ili žena, ali vaš partner će sigurno primijetiti pol vic-majstora. Pogotovo ako mu često spominjete kako volite njegove šale, a duhovitost smatrate privlačnom kvalitetom kod jačeg pola.

Obožavanje muških zvijezda

Vašim prijateljicama je vjerovatno simpatično kada se pretvorite u neobuzdanu tinejdžerku dok govorite o Rajanu Goslingu ili Džerardu Batleru, ali vaš partner ne želi da sluša hvalospjeve o drugim muškarcima bez obzira što žive na drugom kraju svijeta.

Spominjanje muških imena kolega

On želi da čuje detalje iz vašeg poslovnog života, ali ne i rečenice koje započinju sa: “Ivan je danas ispričao tako dobar vic”. Ako spominjete muške kolege u pozitivnom svjetlu, govorite njihova puna imena, ili kažite Ivan s posla i tako smanjite intenzitet “prisnosti”.

Dopisivanje s drugim muškarcima

Razmjena poruka sa drugim muškarcima njega dovodi do “ludila”. On se ne osjeća prijatno što vodite neki zasebni život u digitalnom prostoru, u kojem su sve opcije otvorene.

Imate muškog najboljeg prijatelja

Koliko god vaš odnos bio platonski, partner će sigurno razmišljati da li može da se izroditi nešto više iz tog prijateljstva. Krivicu svalite na silu romantičnih komedija u kojima najbolji prijatelj tik prije odjavne špice shvati da mu je ljubav života zapravo sve vrijeme ispred nosa.

Spominjanje dobrih starih vremena s bivšim

Ako ne želite da se vaš partner pita da li ste još uvijek romantično zainteresovane za bivšeg dečka, nemojte ni tog muškarca spominjati u partnerovom društvu. Mislimo, nikada nemojte spominjati bivšeg u njegovom društvu!

Kada provodite slobodne dane bez njega

Odlazak na godišnji odmor sa prijateljima, odnosno bez partnera za njega je jasan znak da ne volite da  provoditi duže vreme u njegovom društvu.

Kada idete na zabave bez njega

Ako idete na zabave samo sa svojim prijateljicama ili kolegama, a pritom objavljujete razuzdane fotografije na svojim profilima po društvenim mrežama, znajte da će on osjetiti povrijeđenim – i da, ljubomornim.

Kad radite prekovremeno

Neočekivani prekovremeni rad do kasnih večernjih sati univerzalni je okidač ljubomore kod oba pola. To vam je jasno, zar ne?

(NN)