Magazin 26.09.2022.

Kako izgledaju standardi muške ljepote u različitim zemljama svijeta

ČITANJE: 2 minute

Standardi za mušku ljepotu razlikuju se od zemlje do zemlje, a Jutjub kanal Brightside pokušao je da definiše neke osnovne principe po kojima bi se ocjenjivala nečija ljepota, prenosi B92.net.

Ispitanice iz šest zemalja nisu mogle konkretno da odgovore na ovo pitanje, ali su dale primjer lijepog muškarca na osnovu poznatih zvijezda u pojedinačnim zemljama svijeta.

SAD

Prema izboru magazina People, najatraktivniji muškarci u SAD su Paul Rud, Majkl B. Džordan i Džon Ledžend. kada su Kada su u pitanju muškarci iz SAD i Kanade, mišićava građa i koža svijetlosmeđe boje su njihovi standardi ljepote.

Indija

Prema anketi, najatraktivniji muškarci u Indiji su glumci Šah Rukh Kan, Aamir Kan i Hrithik Rošan. Glavni standard ljepote u Indiji je svjetlija boja kože, koja se promoviše i putem njihovih medija. Indijski standardi prilično su slični američkim: visok, mišićav muškarac, čiste kože s bujnom kosom.

Ujedinjeno Kraljevstvo

Anketa iz 2021. godine pokazuje da je Britancima najatraktivniji muškarac Tom Hardi, a ove godine Ričard Maden ima velike šanse za osvajanje te titule.

Prema podacima istraživanja, idealan tip muškarca za Britance je atletske građe, smeđih očiju, kratke tamnosmeđe kose i s kratkom bradom. Utvrđeno je da su muškarci s bradom za 60 odsto privlačniji od muškaraca bez brade.

Južna Koreja

Dok zapadne zemlje preferiraju atletski građene muškarce, Južna Koreja više voli mršavi izgled. Muškarci, prema njihovim mišljenjima moraju biti nježni, vitkih crta lica i svjetlije puti.

Njemačka

Prema istraživanju, Nijemice više vole da su njihovi muškarci viši, s crnom ili smeđom kratkom kosom. Najveći procenat ispitanica rekao je da bi voljele da je njihov muškarac mišićav, ali ne smetaju im ni muškarci koji su mršavile konstitucije.

Italija

Žene kod Italijana najviše vole njihovu nježnu i estetsku stranu. Nije im bitno jesu li mršavi ili mišićavi dokle god imaju osjećaj za lijepo i prefinjeno.

Oznake: Ljepota, Muškarac