Biznis 20.11.2015.

Kako Mark Cakerberg bira ko će da sjedi pored njega u kancelariji

ČITANJE: 1 minuta
mark-zuckerberg-652x400-1442298762
Tokom podnošenja izvještaja o planovima za budućnost – u koje su spadali razvoj vještačke inteligencije, virtualne realnosti i dronova – jedan od zaposlenih je ponudio interesantan uvid u ljudsku stranu priče u kompaniji Fejsbuk. Naime, on je otkrio na koji način CEO Mark Cakerberg odlučuje ko će sjediti pored njega.

Kako se ispostavlja, izgleda da CEO voli da blizu svog stola postavi timove koji su zaduženi za nove inicijative ili područja za koja je on lično zainteresovan.

Yann LeCun, prvi čovjek AI istraživanja u kompaniji Fejsbuk, je rekao da Cakerberg mijenja raspored sjedenja u zavisnosti od teme koja ga trenutno interesuje. Kada ga je zanimao razvoj vještačke inteligencije, on je prerasporedio kancelarije tako da je u njegovom direktnom “susjedstvu” bio tim koji je upravo radio na razvoju te tehnologije.

Od ranije je dobro poznat slučaj da je, kada je u toku bila priprema za lansiranje Timelinea tokom 2011. godine, zahtijevao da koosnivač Instagrama Kevin Sistrom i drugi ključni dizajneri sjede u njegovoj neposrednoj blizini, što se uklapa sa pričom koja je juče ispričana.

(Business Insider)