Magazin 10.12.2015.

Kakvu kafu pijete govori mnogo o vama!

ČITANJE: 3 minute
Vrste kafe
Rijetko ko ne voli tokom jutra popiti šoljicu tople kafe s mlijekom, zar ne? Jer ona je mnogo više od napitka, ona je ritual, vrijeme da razmislimo šta nas čeka u danu, vrijeme za ugodu i predah. Jeste li znali da vrsta kafe koju pijete je zapravo u direktnoj vezi s vašim karakterom?

Dr. Gary L. Wenk piše u “Psychology Today”: “Kafa čini da se osjećamo dobro, jer se ona može uklopiti u gotovo svaki sistem nagrade koji je naš mozak razvio“. Ima smisla da postoji veza između uma i vrste kafe koju pijemo. Naravno, osoba koja voli naručiti cappuccino biće sasvim drugačija od nekoga ko naručuje crnu kafu.

Espresso čisti

Ako pijete espresso, vi ste rođeni vođa. Radite vrlo naporno, a takođe igrate vrlo žestoko. Vaš tip A karaktera čini vas osobom koja zna kako odraditi posao. Vaša prirodna marljivost inspirativna je drugima, na poslu i u društvenom životu.

Očito, kao osoba koja pije espresso, uživate u okusu kafe i volite da su stvari jasne i direktne. Vaša jutarnja doza espressa je ono što vas pokreće i drži na čelu čopora svaki dan!

Dupli espresso čisti

Ako pijete dupli espresso, vi vjerujete u logiku. Izuzetno ste praktična osoba i niste podložni hirevima kao neki svoji prijatelji. Kao i osobe koje piju obični espresso, vi ste vrlo marljiva osoba. Međutim, radite puno bolje sa jasnim, konciznim smjerom od ostalih. Dajete najbolje od sebe na poslu kada vam vaš šef kaže tačno što želi.

Pošto volite dvostruku dozu espressa, vama je potreban mali dodatni podsticaj kofeina da vas drži tokom dana. Vaš jutarnji napitak pomaže vam da se usredotočite i odradite svoj dan po savršeno logičkom redoslijedu!

Kafa s mlijekom (bilo koje vrste, velika, mala, toplo, hladno…)

Ako pijete kavu s mlijekom, možda imate problema s donošenjem odluka. Opuštene ste prirode i kao rezultat, niste zabrinuti zbog pretjeranog analiziranja svake odluke. U stvari, vaša priroda je takva da dosta razmišljate i preferirate da vaša mašta razmotri sve opcije na ležeran način.

Pošto pijete kafu s mlijekom, vi volite udobnost. Vaša jutarnja kafa s mlijekom samo je jedna od onih malih udobnosti koje čine život uistinu vrijedan življenja!

Cappuccino

Ako pijete cappuccino, vi ste vrlo sofisticirana individua. Vaš osjećaj za stil je vrlo uglađen. Za razliku od nekih svojih prijatelja, niste tip osobe koja voli grube šale. Vi više volite da su stvari malo otmenije. Također, imate vrlo kreativan um i vaš društvena priroda čini vas vrlo dobrim prijateljem.

Cappuccino je jedno od otmenijih pića, tako da otkriva koliko ste sofisticirani (ili to želite biti). Vaš jutarnji cappuccino određuje stilsko i kreativno raspoloženje dana!

Ledena kafa

Ako pijete ledenu kafu, vi ste vrlo uporan čovjek. Imate proaktivan stav i nemate vremena za sitničavosti ili drame. Vrlo ste sigurni u izražavanju svog mišljenja i mislite o sebi kao o trendsetteru.

Kao neko ko je privučen ledenim napitkom u svako doba godine, na vas ne utiče vrijeme kao i na ostale ljude. Imate mnogo više kontrole nad svojim emocijama, a volite se i kočoperiti niz ulicu sa svojim ledenim napitkom u ruci!

Obična crna kafa bez mlijeka (instant, turska ili iz aparata)

Ako pijete crnu kafu, vi vodite minimalistički stil života. Ne trebate upečatljivu odjeću ili kičasti nakit. Vi više volite direktan pristup u modi i u životu. Mirni ste iako ponekad možete biti skloni promjenama raspoloženja. Zbog vaše jednostavne prirode imate široki krug prijatelja.

Vaša minimalistička narudžba savršeno odgovara vašoj minimalističkoj crti karaktera, a s crnom kafom u ruci spremni ste započeti dan bez haosa ili gluposti!

(Atma.hr)