Magazin 06.08.2022.

KAO NIKAD DO SAD Kočićev zbor dobio svoju pjesmu

ČITANJE: 1 minuta

Mlada pjevačica Nikolina Đekanović i hip hop grupa Banjalučki BL, udružili su snage i napravili pjesmu koja najavljuje ovogodišnji Kočićev zbor koji se ove godine održava od 26. do 28. avgusta.

Numera “Sve mi je” koketira sa tradicionalnim i modernim ritmovima a u stihovima se čuju riječi i rime koje su karakteristične za najznačajnijeg narodnog tribuna sa Manjače.

Ovogodišnji Kočićev zbor, donosi moderniji koncept, što potvrđuje i ova pjesma, ali svakako da će naglasak biti i dalje na tradiciji.

Svečano otvaranje „Kočićevog zbor“ biće upriličeno 26. avgusta u Parku „Petar Kočić“, kada će biti položeni vijenci na spomenik našem književniku i narodnom tribunu. Tada će biti dodijeljena i nagrada „Zmijanjče“ za mlade pisce iz svih osnovnih škola u Republici Srpskoj.

U večernjim časovima biće održano veče satire kada će u Banskom dvoru nastupiti domaći književniici koji će predstaviti svoju satiru u Kočićevom duhu, a zatim i Branko Đurić Đuro sa stendap komedijom.

Stričići na Manjači su lokacija drugog dana ove manifestacije gdje će oosjetioci  imati priliku da  učestvuju u radionici veza, druže se sa piscima, pogledaju modnu reviju Zmijanjskog veza, probaju jela tradicionalne kuhinje.

Tog dana na zborištu u Stričićima biće održan prvi dio bodljavine bakova za nagradu „Jablan“.

Završnog trećeg dana, 28. avgusta u Stričićima biće održana svečana akademija, uz bogat kulturno-umjetnički program i dodjelu Kočićeve nagrade. Na zborištu će se nastaviti nadmetanje u narodnim vještinama i sportovima, učešće padobranaca i drugi dio bodljavine bakova i dodjela nagrade „Jablan“.

(A. S.)

Oznake: Kocicev zbor