Magazin 01.12.2022.

Karleuša (ni)je nazvala žene iz BiH “brkatim”, najavila bojkot svih prekodrinskih medija

ČITANJE: 3 minute

Jelena Karleuša objavila je oštar status na svom Instagram profilu. Pjevačica je demantovala da je žene u BiH nazvala brkatim, te zaprijetila da ovdje više neće ni nastupati “ukoliko se laži nastave”.

– Razni mediji u BiH i portali objavili bizarnu vest da sam žene iz BiH nazvala brkatim. Ja tako nešto nikada nisam rekla, niti napisala za žene iz Bosne – poručila je popularna pjevačica.

Dodala je da su mediji u BiH zaključili da su im sugrađanke brkate i time ih uvrijedili, pripisujući te riječi njoj. Poručila je da više neće davati izjave ni za jedan medij iz BiH, prenose novosti.rs.

Sve je počelo od brenda “Balenciaga”

Danima se vodi hajka protiv svjetskog brenda “Balenciaga” zbog njihove modne kampanje koja je užasnula većinu jer je nekoliko reklamnih fotografija prikazivalo djecu u neprimjerenom kontekstu.

Jelena Karleuša je podržala ovu modnu kuću istaknuvši da su napravili grešku, ali i da su se potom izvinuli te da treba krenuti dalje.

No, danas je objavila novi stori na Instagramu koji je, kako se čini, izburkao njene pratioce na Instagramu.

– Ali ovaj Instagram napad na ljude koji nose “Balenciagu” od strane brkatih seljanki iz kojekakvih domaćih pi*kovaca mi je apsolutni hit! Seljanka u sindži je konačno smislila kako da olakša sebi bol zbog činjenice da visoku modu može da gleda samo na slici, pa se uhvatila za “Balenciagu” kao da su je dizajneri lično silovali u njenom selu i to tašnicom, čizmicom i minđušama! Alo bre nedepilirane i neokupane ljanke, kakve veze ima dizajnerski tim “Balenciage”, moda, tašne, cipele i odjeća sa nekim indijancem iz marketinga, koji je zas*ao i kog’ su odmah otpustili i tužili – napisala je Karleuša, prenio je ranije Avaz.

Nakon što je dobila mnoštvo negativnih reakcija, Karleuša je otišla i korak dalje te napala žene iz Bosne i Hercegovine.

– “Balenciagom” su se posebne našle pogođene ženske osobe iz Bosne. Samo mi one pišu uvrede u dm-u jer imam “Balenciaga” stvari. Izgleda da je “Balenciaga” baš imala veliki uticaj na živote žena u Bosni čim ih je sve ovo s “Balenciagom” tako lično pogodilo.

Jbt, nisam znala da je ovaj bred toliko bitan i zastupljen u Bosni. Šta će sad Bosna bez “Balenciage” ja ne znam, ali se molim za sve da što brže izađu iz ovog teškog perioda – napisala je Karleuša, prenio je Avaz.

Karleuša, koja se inače zalaže za prava slabijih posebno žena, ovim objavama je sve one koje su osudile “Balenciaginu” kampanju nazvala seljankama. A gdje je tu pravo mišljenja i iznošenja svojih stavova?

Inače, mnoge svjetske zvijezde se ograđuju od modne kuće “Balenciaga”, dok je Karleuša jedna od rijetkih koja im je pružila bezuvjetnu podršku. Jer i sama pjevačica ima mnogo komada odjeće ovog brenda u svom ormaru. Kako se toga odreći, ne daj Bože.

Pjevačica je i ranije znala burno reagirati kada nije po njenom. Konkretno, kada nije bila zadovoljna pisanjem pojedinih medija ili fotografijama koje su objavljivali uz tekstove u kojima se spominje uz opasku “šta je s pravima žena” koje ona sada s obje noge gazi i direktno vrijeđa žene iz naše zemlje, zaključio je Avaz.

(SB)