Politika 16.04.2016.

Keserović bez podrške gradske skupštine na načelničku fotelju

ČITANJE: 2 minute
odbornici

Dragomir Keserović nije imenovan za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu. On je na toj funkciji trebalo da zamijeni stranačkog kolegu iz Demokratskog narodnog saveza Milenka Vučetu, ali Skupština grada nije usvojila taj prijedlog.

Keserovića je na sjednici Skupštine grada u četvrtak podržalo samo 12 odbornika, dva su bila protiv, dok je šest bilo uzdržano.

General Dragomir Keserović je dekan Fakulteta za bezbjednost i ima 30 godina radnog iskustva u oblasti bezbjednosti. Ovo načelničko mjesto je ostalo upražnjeno nakon što je na istom zasjedanju iz drugog pokušaja sa ove dužnosti razriješen Milenko Vučeta zbog odlaska na mjesto jednog od izvršnih direktora “Pošta Srpske”.

Prema koalicionom dogovoru Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Demokratskog narodnog saveza (DNS) i Socijalističke partije (SP), ovo načelničko mjesto pripalo je DNS-u.

Šef Kluba odbornika DNS-a u Skupštini grada Boran Bosančić rekao je da mu nije poznato zašto njegov stranački kolega nije dobio podršku.

– Sve dok ne bude imenovan vršilac dužnosti kojeg mi predložimo i na taj način ispoštovan koalicioni sporazum, DNS neće podržati ostala kadrovska pitanja na nivou grada, a to uključuje izbor direktora Gradske razvojne agencije i Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje – rekao je Bosančić.

Kazao je da DNS za sada nema namjeru da mijenja kandidata koji je predložen za ovu poziciju, ali da o eventualnim promjenama o tom pitanju konačnu odluku donosi Kadrovska komisija Predsjedništva Gradskog odbora DNS-a Banjaluka.

Zamjenik šefa Kluba odbornika SNSD-a Draško Ilić smatra da imenovanje Keserovića nije prihvaćeno zato što  prilikom glasanja u skupštinskoj sali nije bio prisutan dovoljan broj odbornika iz vladajuće koalicije.

– To mjesto pripada DNS-u i vjerujem da će to pitanje biti riješeno već na idućoj sjednici. Možda bi i razrješenje Vučete došlo u pitanje da i opozicija nije glasala za tu tačku dnevnog reda – kazao je Ilić

Odbornik NDP-a Vladimir Mirošljević rekao je da je protiv imenovanja Keserovića.

– Prethodnih godina je Vučeta odlično radio svoj posao i mnogo bolji bi kao njegov nasljednik bio njegov zamjenik Goran Šljivar, koji je mnogo bolje upoznat sa potrebama boračke populacije u gradu – kazao je Mirošljević.

Vrtići

Informacija o finansijskom poslovanju Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje za 2015. godinu povučena je sa dnevnog reda.

Odbornik SNSD-a Draško Ilić rekao je da nije bio dovoljan broj prisutnih iz vladajuće koalicije da bi ovaj dokument bio usvojen.

(Glas Srpske)