Knjiga Kenana Crnkića bestseller i na Amazonu

Englesko izdanje prve knjige jednog od najuticajnijih motivacijskih govornika s ovih prostora, dr. sc. Kenana Crnkića u maju mjesecu je pronašlo svoje mjesto na listi bestsellera na najvećoj svjetskoj platformi za prodaju knjiga Amazon.

Sa svojom knjigom „7 tajni uspjeha“ (engl. „7 Secrets to Success“) Kenan se pozicionirao na prvo mjesto iz oblasti ličnog uspjeha te na drugo mjesto iz oblasti motivacione literature. Imajući u vidu da na Amazonu postoji više od 40 miliona postavljenih knjiga, da se godišnje proda pola milijarde a dnevno više od milion knjiga, sa punim pravom može se reći da gore navedeni rezultat predstavlja veliki uspjeh globalnih razmjera.

Saradnja sa najvećim svjetskim imenima

Nakon nezapamćenog interesovanja u Srbiji i široj regiji gdje su njegove knjige „7 tajni uspjeha“ i „Pazi kojeg vuka hraniš“ bez izuzetka zauzimale prva mjesta na top listama, Kenan se odlučio za hrabar i za naše prostore neuobičajen iskorak na strano tržište.

Pored već postojeće saradnje sa guruom personalnog liderstava i uspjeha dr. Džon Maksvelom (John C. Maxwell), posebno interesantna je i nedavno upostavljena saradnja sa Džordanom Belfordom (Jordan Belford) najboljim svjetskim trenerom iz oblasti prodaje.

Inače, Džordan Belford je široj javnosti poznat kao „Vuk sa Vol Strita“ (engl. ,,The Wolf of Wall Street„) s obzirom da je na osnovnu njegove knjige i ličnog životnog iskustva snimljen kultni film u kojem glavnu ulogu glumi Leonardo di Caprio.

Da li će i na koji način Vuk sa Vol Strita biti uključen u promociju knjige Pazi kojeg vuka hraniš („Beware which Wolf you feed“) ostaje da se vidi do kraja godine kada se očekuje velika promocija iste u Sjedinjenim Američkim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu, Kanadi i Australiji.

U navedenim aktivnostima Kenan računa i na snažnu podršku prijatelja i poslovnog partnera Dž. T. Foksa (J. T. Foxx) koji je broj 1. personalni coach iz oblasti poslovnog i finansijskog uspjeha a čiji su klijenti neka od najpoznatijih svjetskih  imena kao što su Sylvester Stallone, Richard Branson, Donna Karan, Steve Wozniack, Al Pacino itd.

Kao univerzitetski profesor na Webster Univerzitetu u Beču (Webster University Vienna) Crnkić već na jesen započinje veliku medijsku turneju na njemačkom govornom području dok se knjige paralelno već objavljene i na albanskom, ruskom i španskom jeziku.

Motivaciona predavanja i life-coaching

,,Ipak, i pored kontinuiranih nastupa u inostranstvu moj primarni fokus ostaje na ovim prostorima. U ponudi svoje akademije pored već poznatih Maxwellovih 7 seminara za koje sam kao jedan od rijetkih u Europi ovlašten izdavati međunarodno priznate certifikate, u formi jednodnevnog seminara imamo i ,,Straight Line Persuassion„ metodu prodaje koju je razvio Jordan Belfort i koja radikalno mjenja i poboljšava prodaju u bilo kojem segmentu kao i moja 3 personalizirana motivaciona seminara u koje spada i sada već kultno predavanje „Tvoj Novi Život„ kojeg smo prvi put izveli u zatvoru Remetinac što je izazvalo nezapamćen interes ali i promjenilo po vlastitom svjedočenju živote mnogih koji su imali priliku poslušati.

Posebno zadovoljstvo predstavlja mi high-class lifecoaching kojeg radim 1 na 1 sa odabranim klijentima i putem kojeg na najbrži način zajednički ne samo da iniciramo nego i trajno implemtiramo željenu promjenu u život. Naravno tu je i treća knjiga za koju svi pitaju i koju očekujemo u prvoj polovini sljedeće godine .“

Dr. sc. Crnkić smatra se pionirom motivacione literature s obzirom da se kao jedan od prvih na našim prostorima upustio u pisanje tradicionalno američkog žanra samopomoći, nakon izuzetno bogate, uspješne i dugačke poslovne karijere te mnogih prestižnih nagrada i priznanja za izvanredne rezultate u različitim poljima djelovanja.

U svojoj misiji promovisanja fenomena uspjeha i sreće pojavljuje se u svim značajnijim medijima i simpozijima diljem regije, prenoseći na prepoznatljiv, često nekonvencionalan, jednostavan i izrazito poticajan način ključna zapažanja, poruke i savjete. Takođe, njegove postove na blogu i motivirajuće sadržaje svakodnevno putem web stranice i društvenih mreža (Facebook: https://www.facebook.com/DrKenanCrnkic/, Instagram: kenan_crnkic) kombinovano prati preko 200.000 ljudi.

RASPUST SE BLIŽI, RODITELJI SE PITAJU Šta je sa programom sporta u školama?

Program „Razvoj sporta u školama“ kojim Grad namjerava da unaprijedi nastavu fizičkog vaspitanja za osnovce, još nije počeo mada je po najavama ovaj novi koncept rada trebalo da “zaživi” ovog mjeseca. Roditelji su sa oduševljenjem dočekali ovu ideju, jer se kažu, inače malo pažnje posvećuje fizičkim aktivnostima, ali s obzirom da se kraj školske godine

NATPIS NA DJEČIJEM IGRALIŠTU Banjalučani se pitaju “Koliko smo (ne)pismeni?”

Natpis koji je okačen na toboganu, na dječjem igralištu na Bulevaru cara Dušana u Banjaluci privukao je pažnju mnogobrojnih prolaznika. Građane nije iznenadilo to što je na tobogan stavljeno pismeno upozorenje o zabrani korištenja ove sprave za zabavu najmlađih u Banjaluci, ostali su u čudu nakon što su vidjeli da je zabrana na snazi “dostra”.

JOŠ 16 DANA DO TRKE Banjalučki polumaraton obara sve rekorde

Banjalučki polumaraton prerastao je u jedan od najvažnijih sportskih događaja u Banjaluci, ali i Republici Srpskoj. Centralna trka Četvrtog m:tel banjalučkog polumaratona zakazana je za 12. maj 2018. godine, a za razliku od prethodnih, ovogodišnja manifestacija će trajati tri dana. “Nastavljamo trend porasta učesnika, svake godine ima sve više učesnika, ali i trka koje se

IMA POVRIJEĐENIH Sudar četiri automobila u Banjaluci

Dva lica povrijeđena su danas u sudaru četiri automobila u Banjaluci, a ljekarska pomoć im je ukazana u Službi hitne pomoći u ovom gradu, rečeno je Srni u banjalučkoj Policijskoj upravi. Saobraćajna nezgoda dogodila se oko 16.00 časova na raskrsnici Bulevara vojvode Stepe Stepanovića i Ulice Vida Nježića. U nezgodi su učestvovali automobil “opel astra”

U OKVIRU PROJEKTA “ZAJEDNO MISLIMO DOBRO” Zvezdara teatar u Banjaluci

Udruženje “Misli dobro” zajedno s prijateljima i partnerima pokrenulo je projekat “Zajedno mislimo dobro” s ciljem da se obnove sanitarne prostorije na Klinici za ginekologiju i akušerstvo. “Projekat ćemo započeti i promovisati kroz predstavu Dušana Kovačevića ‘Hipnoza jedne ljubavi’, koja upravo govori o jednom od najvećih problema našeg društva – odlascima, rasipanju porodica, umiranju sela”,

OTEŽAN SAOBRAĆAJ Sudar tri automobila u Banjaluci

Saobraćajna nezgoda dogodila se na putu od banjalučkog naselja Rebrovac prema Vrbanji, a zasad nije poznato da li ima povrijeđenih. Kako je javljaju čitaoci portala “Nezavisnih novina”, u udesu su učestvovala tri vozila na kojima je nastala materijalna šteta. Policija je intervenisala na mjestu događaja, a saobraćaj se odvija otežano, naizmjenično jednom trakom. Više informacija