Biznis 18.01.2022.

KO GOSPODARI JAHORINOM: OC povjerio samo jednoj firmi nabavku pića i hrane

ČITANJE: 2 minute

Nabavku pića, hrane, cigareta i ostalih potrepština u vrijednosti većoj od milion i 200 hiljada maraka, Olimpijski centar Jahorina u posljednjih mjesec dana povjerio je samo jednoj firmi. Ovu paprenu cifru iz džepa građana Republike Srpske zaradila je firma “Nedomex” iz Pala – u vlasništvu Milenka Eleka.

Sve to nadzirao je njegov rođak i bivši vlasnik te firme, Nedeljko Elek – i to kao prvi čovjek Nadzornog odbora Olimpijskog centra. Ima onih koji baš zato smatraju da je “Nedomex” apsolutni vladar Jahorine. ATV je imala uvid u sve tendere u kojima je šampion firma koju je nekada vodio Nedeljko Elek. Elek sve to negira, i očigledno, obmanjuje javnost, prenosi ATV.

„Ko je vlasnik? Ko?“ „Milenko Elek, tako piše.“ „Nije. Vi ste sve pomiješali ali pošto to radite tendenciozno.. ja nemam namjeru da sa vama.. Nedomex nije pobijedio ni na jednom tenderu. Pobijedila je firma Nedomex logistik. Ne znam ni ko je vlasnik“, rekao je Elek.

Crno na bijelo i to javno stoji da “Nedomex logistika” i “Nedomex” imaju različite direktore, ali istu adresu. “Nedomeks logistika” jeste snabdijevala Olimpijski centar, ali prije više od godinu dana. Posao je kasnije nastavila “Nedomeks” u vlasništvu Elekovog bliskog rođaka. Elek pitanja ATV-a smatra tendencioznim, a vruć krompir prebacuje firmama koje sa hranom i pićem nemaju nikakve veze.

„Sigurno ste pomiješali sa Prointerom“, rekao nam je Elek.

„Za posljednji ovaj tender koji sam imala priliku da vidim za nabavku pića, negdje oko 400 hiljada čini mi se da je u pitanju. Jedino ko se prijavio je Nedomex. Kako to sada miješate sa Prointerom?“, upitala je novinarka ATV-a, na šta je Elek odgovorio: „Pa tako, imam pravo. Kažem vam svoje mišeljenje.“

Na upite ATV-a o saradnji sa “Nedomexom” odgovor nije stigao ni iz Olimpisjkog centra. Na telefon se nije javljao ni direktor Dejan Ljevnaić.

(SB)

Oznake: OC Jahorina