Magazin 15.12.2015.

Koliko je za brak bitan fizički izgled partnera?

ČITANJE: 1 minuta
Ljepota u braku
Tim stručnjaka otkrio je da je pripadnicima jačeg pola estetski momenat izuzetno važan i da ostaju duže u bračnim vodama ako pored sebe imaju lijepu partnerku, jer su srećniji.

Ljepota je muškarcima presudna za uspješan brak, pokazalo je jedno američko istraživanje. Tim stručnjaka, sa psihologom Andreom Melker na čelu, otkrio je da je pripadnicima jačeg pola estetski momenat izuzetno važan i da ostaju duže u bračnim vodama ako pored sebe imaju lijepu partnerku, jer su srećniji.

Studija je trajala četiri godine i rađena je u saradnji sa 450 parova, koji su prije početka eksperimenta ocijjenili lepotu supružnika. Rezultati su pokazali da su muževi bili zadovoljni i na početku i na kraju istraživanja samo u slučajevima u kojima je žena ocjenjena kao atraktivna. S druge strane, na zadovoljstvo žena nije uticao izgled muškaraca, već njihova inteligencija i to kakvi su “iznutra”.

Andrea je stala u odbranu pripadnika muškog pola, naglasivši da istraživanje nije pokazalo da su oni površni, već da jednostavno više cijene partnerke koje lijepo izgledaju.

(Novosti.rs)