Magazin 16.01.2023.

KOMBINACIJA ČEHOVA I BANJALUKE: Premijera “Ivanova” u NPRS 10. marta

ČITANJE: 1 minuta

Rad na predstavi “Ivanov” Antona Pavlova Čehova, u režiji Željka Đukića, počeo je juče prvom čitaćom probom u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Premijera predstave planirana je za 10. mart, a v.d. direktora NPRS Dijana Grbić je ovom prilikom poželjela dobrodošlicu novim članovima ansambla, glumcima Dani Poletan i Anandu Čeniću, kao i reditelju Željku Đukiću, uz konstataciju da, iako se godinu dana čekalo na ovaj projekat, nema razloga da ne očekuje uspjeh u radu.

Željko Đukić je istakao da se raduje kombinaciji Čehova i Banjaluke.

– Radujem se zato što radim nešto što volim i što dugo pripremam, a i zato što sam sa ovih područja. Zbog svog nomadskog načina života nisam imao priliku da radim u Banjaluci. Ovo nije prvi put da radim Čehova, ali, kada je on u pitanju, uvijek moraš da se samopreispitaš i zapitaš šta, u stvari, znaš o pozorištu i životu. Čehov traži iskrenost i promišljanje i zaista nije lako napraviti dobru predstavu, ali taj izazov meni godi – rekao je Đukić.

Glumačku podjelu čine Željko Erkić, Miljka Brđanin, Željko Stjepanović, Vladimir Đorđević, Vedrana Mačković, Dana Poletan, Belinda Stijak, Đorđe Marković, Zoran Stanišić, Anando Čenić, Nikola Đaković i Pavle Pavić, student AUBL. Scenograf je Igor Vasiljev, a kostimografkinja Ivana Ristić, prenosi Glas Srpske.

(SB)