Vijesti 26.09.2015.

Komercijalista “Krajina Klasa” pronevjerio 70.000 KM

ČITANJE: 2 minute
krajina klas

Protiv Damira Mihajlovića (52) iz Banjaluke policija je podnijela izvještaj Okružnom tužilaštvu koji ga tereti za pronevjeru 70.000 KM.

Prema nezvaničnim informacijama, Mihajlović je pronevjerio novac preduzeća “Krajina klas” iz Banjaluke u kojem je radio kao komercijalista. Mihajlović je novac iz kase “Krajina klasa” uzimao duže vrijeme i to od 1. januara 2012. do 15. aprila 2014. godine.

Iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka, navodeći inicijale osumnjičenog, saopšteno je da Mihajlovića terete za pronevjeru, falsifikovanje ili uništavanje poslovnih knjiga i isprava.

– Osumnjičeni D. M. je, u vrijeme dok je radio kao komercijalista u jednom banjalučkom preduzeću, sačinjavao lažnu poslovnu dokumentaciju. On je u toj dokumentaciji navodio nepostojeće kupce robe. Utvrđeno je da je novac od prodaje robe uzimao sebi – rekli su u policiji.

Vlasnik preduzeća “Krajina klas” Saša Trivić kazao je da ga je Mihajlović potkradao godinama.

– Bio je čovjek od povjerenja pa ga nismo puno ni kontrolisali. On je od kupaca uzimao novac i zadržavao ga za sebe. U knjigama je navodio da kupci ne plaćaju robu, knjižio ga kao dug i tako je sve prikrivao. Poslije je osnovao svoje preduzeće koje se bavi istom djelatnošću kao “Krajina klas” – objasnio je Trivić.

Dodao je da je nakon otkrića prevare Mihajloviću dao otkaz. – Ponudio sam mu da vrati novac i da ga u tom slučaju neću prijaviti policiji. On je to odbio. Utvrdili smo da je ukrao oko 100.000 KM. Vratio je 30.000, dok je ostatak zadržao pa smo cijeli slučaj morali prijaviti policiji – kazao je Trivić.

Osumnjičeni Damir Mihajlović tvrdi da optužbe protiv njega nisu tačne i da mu je sve “napakovao” bivši gazda Saša Trivić.

– Radio sam u “Krajina klasu” 16 godina i napustio sam preduzeće da bih osnovao svoje. Nisam pronevjerio novac, a vjerovatno je Trivić, nezadovoljan činjenicom da sam osnovao svoje preduzeće “DMN Galetao”, podnio prijavu protiv mene kako bi ugušio konkurenciju – kazao je Damir Mihajlović.

(Glas)