Magazin 23.11.2022.

Kompjuterski podmlađen Harison Ford: “Malo je sablasno” (VIDEO)

ČITANJE: 1 minuta

U uvodnoj sceni petog nastavka Indiana Džonsa, smještenoj u 1944. godini, glavni junak će se pojaviti kompjuterizovano podmlađen, a rezultatom je iznenađen i sam Harison Ford.

“Ovo je prvi put da vidim nešto ovakvo i da vjerujem u to što gledam. Malo je sablasno. Mislim da čak i ne želim da znam kako funkcioniše, ali funkcioniše”, komentarisao je Harison Ford suočavanje licem u lice s mlađim sobom.

Za podmlađivanje glavnog lika koristišteno je nekoliko tehnika, uključujući softver koji je svježe snimljeni materijal doradio na temelju arhivskih snimaka mladog Harisona Forda.

“Nadam se da ćete samo pogledati i reći: ‘O moj Bože, upravo su pronašli stare snimke, ovo je nešto što su snimili prije 40 godina”, kaže producentkinja Ketlin Kenedi.

Reditelj Džejms Mangold želio je u petom nastavku filma da zadrži jednaku energiju kao i njegovi prethodnici Stiven Spilberg i Džordž Lukas.

“Želio sam publici da omogućim eksploziju adrenalina”, poručio je Mangold.

Film će zbog toga započeti u 1944. godini, u dvorcu prepunom nacista, a prije nego što se junak nađe u sadašnjosti, svratiće još u 1969. godinu, u vrijeme kada Amerikanci očajnički žele da prestignu Ruse u trci do Mjeseca.

“Na taj će način publika doživjeti avanturistički duh tih ranih dana”, objasnio je reditelj.

“Film je pun avanture, pun smijeha, pun pravih emocija”, zaključio je Harison Ford.