Magazin 09.12.2020.

Koncert Palladio string quarteta u Banskom dvoru

ČITANJE: 1 minuta

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora u četvrtak, 10. decembra u 20 časova biće održan koncert Palladio string quarteta iz Banjaluke.

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici za ovaj programski sadržaj je ograničen. Obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu.

Pozivnice za koncert ansambla Palladio string quartet podijeljene su u rekordnom roku, što nam po ko zna koji put pokazuje koliko je publika i u ovom vremenu korone željna kulturnih događaja.

-Žao nam je što je kapacitet Banskog dvora zbog trenutne epidemiološke situacije višestruko smanjen, pa neki i ne uspiju doći do pozivnica za naše događaje. Nadamo se da će uskoro Koncertna dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta u svom punom kapacitetu – kazao je direktor Banskog dvora Mladen Matović.

Palladio string quartet je osnovan 2016. godine sa željom da publici predstavi nikad uzbudljiviji zvuk klasičnih instrumenata-prilagođen pop, rok i filmskom stvaralaštvu, uz neobilazna djela klasične muzike.

U okviru svog djelovanja, tokom godina, Palladio String Quartet bazira svoje postojanje nakonstantnom probijanju granica te ulaženjem u sve sfere muzike trenutnog doba.

Opus Palladio String Quarteta broji obrade renomiranih izvođača kao što su: Frank Sinatra, Sting, “Guns ‘n’ Roses”, “Led Zeppelin”, “Coldplay”, Sia, Billie Eilish…

(banjaluka.net)