Magazin 04.06.2021.

“Koncert u podne“ vokalnog ateljea MaMA Vox u Banskom dvoru

ČITANJE: 2 minute

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora u nedjelju, 6.juna u 12.00 časova biće održan “Koncert u podne” vokalnog ateljea MAMA VOX u okviru kojeg će se predstaviti najtalentovanija djeca i mladi iz skoro cijele Republike Srpske.

“Koncert u podne” zamišljen je kao revija filmske muzike i pjesama iz najljepših Diznijevih crtanih filmova.

Vokalna priprema: Maja Manojlović
Scenski pokret: Maja Manojlović i Đurđa Vukašinović
Režija: Đurđa Vukašinović

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici za ovaj programski sadržaj je ograničen. Obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu.

Vokalni atelje i škola pjevanja MAMA VOX u kontinuitetu radi i postoji već petnaest godina i bavi se vokalnom edukacijom pjevača svih uzrasta, sa akcentom na djecu i omladinu. Na čelu ideje o osnivanju vokalnog ateljea stoji profesorica pjevanja i vokalni pedagog Maja Manojlović.

– Iza mene je petnaest godina pedagoškog rada. Na stotine nastupa koji su bili put za sticanje iskustva, isceljenje srca, velikih projekata koji su bili izazovi za konstantno učenje. Preko 600 učenika prošlo je kroz MAMA VOX školu. Oni su svojom energijom budili ono najbolje u meni, motivisali me da ih učim i da od njih učim. Nadam se da će u ovom koncertu, koji je na neki način moj mali, a opet veliki jubilej uživati svi oni koji se, baš kao i ja, pronalaze u svijetu muzike – kazala je Maja Manojlović.

Vokalni atelje MAMA VOX postao je prepoznatljiv brend našeg grada ali i šire upravo zbog uspješno sprovedenih projekata.Polaznici ateljela imali su priliku da nastupe sa muzičkim zvijezdama iz regiona (Kaliopi, Jelena Tomašević, Leontina, Maja Sar, Petar Grašo, Rok Simfonija, Nikola Rokvić, i mnogi drugi…). Profesorica Maja Manojlović u saradnji sa Univerzitetskim Kliničkim centrom i Banskim dvorom organizovala je niz edukativnih predavanja na temu pravilnog tretmana i prevencije profesionalnog glasa.

Učenici iz MAMA VOX škole pjevanja sa mnogobrojnih pjevačkih takmičenja i dječijih festivala donijeli su značajne nagrade i priznanja u naš grad. Uvijek su dio humanitarnih akcija i kroz humanitarni rad žele podići svijest o brizi za druge, kako učenicima, roditeljima tako i široj javnosti.

(E.M)