Koncerti, trke dajaka i kajaka, tradicionalni skokovi sa Gradskog mosta… “Ljeto na Vrbasu” mamac za hiljade turista

Najstarija manifestacija u BiH “Leto na Vrbasu” počinje večeras, a kako procjenjuju iz Turističke organizacije grada, Banjaluku će do kraja jula da posjeti oko 3.500 turista.


Putnici namjernici, ali stanovnici okolnih mjesta u gradu na Vrbasu moći će uživati da uživaju u koncertima, trkama dajaka i kajaka, kotlićijadi, tradicionalnim skokovima s Gradskog mosta, brojnim sportskim takmičenjima i zabavnim sadržajima.

Ostoja Barašin, direktor TOBL, kaže da trajanje i bogat program manifestacije svake godine motiviše veliki broj građana i turista da posjete obale Vrbasa.

– Manifestacija ima veliki značaj, jer je riječ o spletu različih interesantnih sportskih, rekreativnih i kulturnih sadržaja, u kojima ima više od 500 učesnika. Najveći broj učesnika su mladi, čime produžavamo vijek i grantujemo opstanak ove manifestacije- kaže Barašin i dodaje da je misija “Ljeta na Vrbasu” promovisanje zdravog života i zaštita životne sredine – rekao je on.

Tradicionalna manifestacija počinje večeras, od 21.30, ispod zidina Kastela, koncertom simfonijskih orkestara Banjalučke filharmonije i Umjetničkog ansambla Ministarstva odbrane Srbije “Stanislav Binički” iz Beograda.

U okviru svečanog otvaranja učestvovaće klubovi vodenih sportova defileom plovnih objekata s lampionima. Za večeras, u 23 časa predviđena je promotivna žurka “Freš vejv” festivala.

(EuroBlic)

 

RASPUST SE BLIŽI, RODITELJI SE PITAJU Šta je sa programom sporta u školama?

Program „Razvoj sporta u školama“ kojim Grad namjerava da unaprijedi nastavu fizičkog vaspitanja za osnovce, još nije počeo mada je po najavama ovaj novi koncept rada trebalo da “zaživi” ovog mjeseca. Roditelji su sa oduševljenjem dočekali ovu ideju, jer se kažu, inače malo pažnje posvećuje fizičkim aktivnostima, ali s obzirom da se kraj školske godine

NATPIS NA DJEČIJEM IGRALIŠTU Banjalučani se pitaju “Koliko smo (ne)pismeni?”

Natpis koji je okačen na toboganu, na dječjem igralištu na Bulevaru cara Dušana u Banjaluci privukao je pažnju mnogobrojnih prolaznika. Građane nije iznenadilo to što je na tobogan stavljeno pismeno upozorenje o zabrani korištenja ove sprave za zabavu najmlađih u Banjaluci, ostali su u čudu nakon što su vidjeli da je zabrana na snazi “dostra”.

JOŠ 16 DANA DO TRKE Banjalučki polumaraton obara sve rekorde

Banjalučki polumaraton prerastao je u jedan od najvažnijih sportskih događaja u Banjaluci, ali i Republici Srpskoj. Centralna trka Četvrtog m:tel banjalučkog polumaratona zakazana je za 12. maj 2018. godine, a za razliku od prethodnih, ovogodišnja manifestacija će trajati tri dana. “Nastavljamo trend porasta učesnika, svake godine ima sve više učesnika, ali i trka koje se

IMA POVRIJEĐENIH Sudar četiri automobila u Banjaluci

Dva lica povrijeđena su danas u sudaru četiri automobila u Banjaluci, a ljekarska pomoć im je ukazana u Službi hitne pomoći u ovom gradu, rečeno je Srni u banjalučkoj Policijskoj upravi. Saobraćajna nezgoda dogodila se oko 16.00 časova na raskrsnici Bulevara vojvode Stepe Stepanovića i Ulice Vida Nježića. U nezgodi su učestvovali automobil “opel astra”

U OKVIRU PROJEKTA “ZAJEDNO MISLIMO DOBRO” Zvezdara teatar u Banjaluci

Udruženje “Misli dobro” zajedno s prijateljima i partnerima pokrenulo je projekat “Zajedno mislimo dobro” s ciljem da se obnove sanitarne prostorije na Klinici za ginekologiju i akušerstvo. “Projekat ćemo započeti i promovisati kroz predstavu Dušana Kovačevića ‘Hipnoza jedne ljubavi’, koja upravo govori o jednom od najvećih problema našeg društva – odlascima, rasipanju porodica, umiranju sela”,

OTEŽAN SAOBRAĆAJ Sudar tri automobila u Banjaluci

Saobraćajna nezgoda dogodila se na putu od banjalučkog naselja Rebrovac prema Vrbanji, a zasad nije poznato da li ima povrijeđenih. Kako je javljaju čitaoci portala “Nezavisnih novina”, u udesu su učestvovala tri vozila na kojima je nastala materijalna šteta. Policija je intervenisala na mjestu događaja, a saobraćaj se odvija otežano, naizmjenično jednom trakom. Više informacija