Magazin 19.10.2021.

Koncertom “Kvinteta gitara” u Banskom dvoru obilježen Svjetski dan gitare

ČITANJE: 1 minuta

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora u ponedjeljak uveče održan je koncert Kvinteta gitara kojim je obilježen Svjetski dan gitare.

Ovaj kvintet čine Boban Adžić (prva gitara), Violeta Lučić (druga gitara), Sandra Santrač (treća gitara), Vesna Milutinović (četvrta gitara) i Sanjin Mirić (bas gitara). Publika je uživala u raznovrsnom i pažljivo odabranom repertoaru na kojem su se našla djela DŽenkinsa, Domenikonija, Elingtona, Ramireza i drugih značajnih autora. Na koncertu je povodom Svjetskog dana gitare dodjeljeno i posebno priznanje Petru Skočibušiću – prvom gitarskom pedagogu u muzičkoj školi “Vlado Mllošević” u Banjaluci.

-Mojim prijateljima iz kvinteta i meni, probe i zajedničko muziciranje otvaraju ljepšu dimenziju života. Muzika je divan način da se oboji sivilo svakodnevnice. Ovaj koncert bio je naš doprinos proslavi Svjetskog dana gitare, koji je sinoć obilježen u preko sto zemalja svijeta. Takođe, bila je to idealna prilika da se zahvalimo pioniru gitarističke pedagogije u Banjaluci, našem penzionisanom profesoru gitare Skočibušić Petru – Čisku za sve godine koje je proveo učeći mnoge da sviraju gitaru i za sav njegov doprinos muzici u ovom gradu – kazala je Vesna Milutinović.

(E.M)

 

 

Oznake: Banski dvor