Biznis 21.08.2015.

“Konzum” pomaže “Dječijem selu”

ČITANJE: 1 minuta

konzum donacija

Konzum d.o.o. Sarajevo uručio je juče, u sklopu projekta „Mjesec sreće u Konzumu“, SOS Dječijem selu u Sarajevu donaciju u vrijednosti od 1.000 KM.

Konzum je u prethodnom periodu implementirao ovaj projekt koji je, osim širenja pozitivne energije i dobrog raspoloženja među kupacima i zaposlenim, imao i humanitarni karakter.

U toku trajanja projekta učešće u još jednoj humanoj misiji Konzuma imali su i kupci koji su svojim aktivnostima odredili visinu ove donacije.

Naime, sve što su kupci trebali uraditi je da na Facebook stranicu Konzuma pošalju selfie s hashtagom #KonzumSrecuDijeli, a za svaki hashtag Konzum je u humanitarne svrhe izdvojio po 1 KM.

– Konzum je aktivan član lokalne zajednice i svakodnevno osluškujemo potrebe lokalne zajednice, te pomažemo sve segmente društva. Cilj Konzuma je da kroz ovakve aktivnosti pomogne u osnaživanju društva i poboljšanju položaja djece bez roditeljskog staranja. Djeca su naše najveće blago i vidjeti zadovoljstvo na njihovom licu za nas je najveća sreća. Osmijesi na licima mališana najbolji su pokazatelj da smo uspjeli u svojoj namjeri i ovoj je za nas dodatni pokazatelj da radimo prave stvari. Naravno, Konzum će i u budućnosti pomagati sve one kojima je pomoć zaista potrebna – naglasila je Irena Miličević, direktorica Sektora marketinga u Konzumu.