Vijesti 28.07.2016.

Korisnici usluga “Vodovoda” dužni da potpišu ugovor

ČITANJE: 1 minuta

Preduzeće “Vodovod” svojim potrošačima na poleđini računa, koji im stižu ovih dana, šalje i obavještenje da treba da potpišu ugovor o korišćenju javnog vodovoda i javne kanalizacije sa ovim preduzećem.

U “Vodovodu” su rekli da su svi potrošači obavezni da potpišu ovaj ugovor jer bi u suprotnom mogli biti isključeni sa vodovodne mreže.

“Aktivnosti koje se odnose na sklapanje ugovora o korišćenju javnog vodovoda i kanalizacije sprovode se od novembra 2013. godine. S obzirom na to da se mnogi nisu odazvali i potpisali ugovor, sada smo krenuli sa obavještenjima i na poleđini računa. U suštini, ugovore korisnicima uručujemo neposredno u “Vodovodu”, prilikom uvođenja novih potrošača u matičnu evidenciju, odnosno prilikom promjene vlasnika na vodovodnom priključku ili ih dostavljamo na kućnu adresu korisnika”, objasnili su u ovom preduzeću.

Ističu da je rok za potpis ugovora 15 dana od dana uručenja ugovora.
“Ugovor se pravi u dva primjerka. Jedan ostaje kod nas, a drugi šaljemo potrošaču. U slučaju da su potrošači oštetili ili izgubili dobijeni ugovor, mogu se obratiti našoj nadležnoj službi, gdje će dobiti novi primjerak ugovora”, rekli su u “Vodovodu”.

Dodaju da su potrošači zakonski obavezni da potpišu ugovor sa komunalnim preduzećem, te da se nadaju da neće biti potrebe za sankcionisanjem nesavjesnih korisnika.

(Banjaluka.com)