Sport 20.09.2015.

Košarkaši Srbije danas igraju za bronzu

ČITANJE: 1 minuta
srbija

Košarkaška reprezentacija Srbije danas u borbi za treće mjesto igra protiv domaćina Francuske za svoju prvu medalju na Evropskom prvenstvu poslije šest godina.

Izabranici Aleksandra Đorđevića su nakon sedam pobjeda na šampionatu pretpili prvi poraz u polufinalu od Litvanije (67:64) i propustili prvu šansu da izbore vizu za Olimpijske igre, ali osvajanje bronze bila bi prava utjeha.

Srbija je posljednju medalju na kontinentalnom takmičenju osvojila 2009. godine u Poljskoj, i to srebrnu, ali prema rečima Đorđevića ekipa ima veliku želju da dođe do novog uspjeha.

– Imamo snagu, kako mentalnu tako i fizičku. Momci su orni i željni da dođu do medalje. Učinićemo sve što je u našoj moći da dođemo do nje, neće biti lako, jer ako je neko povrijeđen, onda su to Francuzi. Sigurno će igrati sa osvetničkom željom, ali mi nemamo čega da se plašimo. Ostala je još jedna utakmica i postoji ozbiljna želja da ostvarimo pobjedu – rekao je Đorđević.

Košarkaši Srbije i Francuske su se posljednji put, u takmičarskoj utakmici, sastali prošle godine u polufinalu Svetskog prvenstva u Španiji kada su “Orlovi” slavili 90:85.

Sada će zadatak biti još teži jer će Francuzi kao domaćini imati veliku pomoć 27.000 navijača na stadionu Pjer Moroj u Lilu.

Utakmica između Srbije i Francuske igra se od 14 sati, dok je finalni meč Španija – Litvanija na programu od 19.

(Agencije)