Politika 15.10.2021.

KOVAČEVIĆ: Napadi opozicije iz RS na Vučića sramni, narod u Srpskoj mu je zahvalan

ČITANJE: 2 minute

Sramni su napadi opozicije iz Republike Srpske na predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića samo zbog toga što je iznio svoja saznanja o tome da će određene zemlje zapada tražiti nestanak Republike Srpske, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

– Narod u Republici Srpskoj je zahvalan predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na iskazanoj zabrinutosti za izazove pred kojim će se Srpska naći u narednom periodu i moram reći da je većina građana takve izjave predsjednika Vučića doživjela kao poruku da Srpska neće ostati sama – istakao je Kovačević.

S druge strane, naveo je Kovačević, opozicija iz Republike Srpske je i u ovom slučaju u potpunosti usamljena, ukoliko govorimo o podršci naroda Srpske, ali eventualnu podršku za ovakve sramne ispade i napade prema predsjedniku Srbije, kao i za svoju politiku, oni odavno ne traže u narodu, već isključivo kod predstavnika upravo tih zemalja o kojima je predsjednik Vučić i govorio.

– Evidentno je da ne postoji mnogo razlika između opozicije u Srbiji i u Srpskoj, kao i da je njihov jedini politički program mržnja prema Vučiću i prema /Miloradu/ Dodiku, ali je potpuno žalosno i poražavajuće da su zbog te mržnje i frustracije spremni potpuno ignorisati interese sopstvenog naroda i države – istakao je Kovačević, koji je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH za unutrašnju politiku.

Prema njegovim riječima, najbolji dokaz te potpune zaslijepljenosti upravo je komentar jednog od predstavnika opozicije iz Republike Srpske koji je za izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića rekao da “sve i da je istina, nije istina”.

Kovačević je ukazao da jedini koji imaju interes i korist od ovakvih i sličnih navoda opozicije upravo su one zemlje o kojima je govorio predsjednik Vučić, odnosno one koje priželjkuju nestanak Srpske, a jedini zaključak koji se iz svega ovoga nameće jeste da opozicija u Republici Srpskoj, umjesto u ime naroda, govori u ime tih zemalja.

– Nažalost, sa onima koji su zbog svojih sitnih dnevnopolitičkih interesa spremni da se suprotstave i istini, kako u Srpskoj, tako isto i u Srbiji, teško je voditi dijalog i tražiti konsenzus o ključnim nacionalnim pitanjima. Između ostalog i zbog toga, bitno je što Srpska na Srbiju, a i Srbija na Srpsku, uvijek mogu računati – zaključio je Kovačević.

(SB)