Politika 27.09.2021.

KOVAČEVIĆ (SNSD): Opozicionari stalno izmišljaju nove povode za proteste

ČITANJE: 1 minuta

Ono što sada opozicija radi jeste da prebacuje fokus sa napada na Republiku Srpsku da nas koji hoćemo da odbranimo Srpsku, da se odupremo pritiscima, da otupe našu oštricu i da fokus prebace na unutrašnja pitanja u Srpskoj, izjavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je poručio da je Republika Srpska slobodna država i slobodno društvo i da “apsolutno svako ko smatra može da protestuje, treba samo da ispuni sve one zakonske preduslove koji su potrebni”, prenosi BL portal.

Naglasio je da “opozicija konstantno izmišlja nove razloge za proteste”.

“Prvo su rekli da su povod za proteste neka lokalna pitanja i lokalni odnosi u Skupštini grada Banjaluka. Kada su vidjeli da im zbog toga niko neće doći na proteste, onda su izmislili takozvani medijski mrak, jednu potpuno izmišljenu tezu. Poslije toga su izmislili jednu potpuno lažnu aferu da su navodno zdravstveni radnici, koji su u ovom periodu najveći heroji i koji se bore za živote građana Srpske usljed pandemije virusa korona, bezočni zločinci koji narod na Kliničkom centru truju nekakvim gasom za zavarivanje ili ne znam ni ja čim, a ne da, kao što je potpuno jasno, građanima daju medicinski kiseonik, potpuno sertifikovan i potpuno ispravan”, istakao je Kovačević.

(SB)