Politika 26.09.2021.

Kovačević: Stanivuković namjerno i svjesno izaziva paniku i laže

ČITANJE: 2 minute

Zločin protiv čovječnosti je kada namjerno i svjesno zarad najjeftinije političke promocije izazivaš paniku i lažeš kako neko na UKC-u Republike Srpske truje narod i pacijente nekakvim industrijskim kiseonikom, iako i te kako dobro znaš da je u vezi sa medicinskim kiseonikom jedino sporno to da agencija koju vodi kadar iz tvoje partije, zarad interesa sarajevskog lobija, odugovlači sa izdavanjem jedne dozvole, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je istakao da svako iole normalan zna da je ogromna razlika između toga da nekakvi bezdušni zločinci na UKC-u Srpske usred pandemije virusa korona truju narod nekakvim gasom za zavarivanje, kako je sramno i “ekskluzivno” ustvrdio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, i istine da neka sarajevska agencija odugovlači sa izdavanjem jedne dozvole za potpuno ispravan medicinski kiseonik kakav, identičan, koriste u cijelom regionu i širom Evrope.

“Priznaćete da je gradonačlenik izašao pred medije i rekao istinu kako njegov stranački kolega koji je bez ikakve dokumentacije nekakvoj ‘Srebrnoj malini’ dozvolio da u FBiH uvozi neupotrebljive respiratore odugovlači sa izdavanjem jednog papira, ne bi dobio željenu pažnju javnosti. A, nažalost, umjesto zdravlja i interesa građana, njemu je ta pažnja najbitnija”, rekao je Kovačević.

Portparol SNSD-a je naglasio da je ovoj partiji, kao i svim građanima Republike Srpske najbitnije da je medicinski kiseonik na UKC-u, kao i u svim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj potpuno ispravan i sertifikovan.

“Najtužnije u cijeloj ovoj priči jeste da će se na kraju ispostaviti da je cijela ova lažna afera kreirana samo da se upotrijebi kao evo već treći povod za najavljene proteste opozicije s obzirom na to da im je prognozirani odziv građana potpuno katastrofalan. Siguran sam da će građani prozreti i ovu prevaru”, zaključio je Kovačević.

(Srna, E.M)