Biznis 27.05.2022.

Kresojević: Značaj preduzetništva veći nego ikada

ČITANJE: 1 minuta

Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske bio je domaćin manifestacije, u sklopu koje je održana prezentacija „Preduzetništvo iz ugla razvoja privatnog sektora“, u organizaciji Međunarodne organizacije rada.

Ovom događaju prisustvovao je i gradski menadžer, Bojan Kresojević, koji je iskoristio priliku da napomene da preduzetništvo opstaje i u ovim nestabilnim i dinamičnim vremenima.

-Značaj preduzetništva u ovom vremenu je veći nego što je to ikada bio slučaj. Preduzetnici su poznati po tome što su najsposobniji da se pozicioniraju i izbore u ovim, teškim vremenima – poručio je gradski menadžer Kresojević.

Dodao je Grad Banja Luka podržava razvoj vještina i znanja za pokretanje preduzetničkog posla, te da preduzetnike podržava, kako kroz rad gradske administracije, tako i kroz rad Gradske razvojne agencije i Inovacionog centra Banja Luka.

-Mi smatramo da u ovom novom vremenu filozofija je znanje i to je jedini način da Banja Luka i Republika Srpska postanu konkurentne na međunarodnom tržištu. Mi smo osnovali Preduzetnički centar, sa ciljem da se unaprijedi još jedan segment preduzetničkog okruženja, a to je komunikacija između preduzetnika i Gradske uprave – poručio je gradski menadžer.

Poručio je kako u sklopu programa subvencija, Grad Banja Luka izdvaja značajna sredstva u iznosu od 1,2 miliona KM za nabavku opreme prilikom pokretanja sopstvenog posla.

(E.M)