Vijesti 28.05.2016.

Kriminalci na putare potegli oružje

ČITANJE: 2 minute

U potragu su se uključili helikopter MUP-a RS i specijalna policija. Do zaključenja ovog broja “Glasa Srpske” bjegunci nisu bili uhvaćeni.

Ko su i kuda su lica sa fantomkama na glavama i naoružana do zuba krenula, niko sa sigurnošću nije mogao da kaže. Pošto nije bilo prijavljenih pljački ni drugih kriminalnih djela, pretpostavlja se da je trojka bila krenula u “akciju”. Međutim, očigledno da je bager, koji je na lokalnom putu čistio kanal, pokvario planove razbojnicima.

Dvojica radnika, vidjevši da je vozilo sletjelo s puta, potrčali su ka vozilu da pomognu unesrećenima, međutim, bili su šokirani prizorom. Iz BMW-a karavan iskočila su tri maskirana lica i prijeteći oružjem otjerala radnike. Potom su zapalili automobil i pobjegli u obližnju šumu.

Bilo je priča da su i pucali na putare, međutim, iz policije nije bilo potvrde ove informacije. I stanovnici Rakelića tvrde da nije otvarana vatra iz oružja, već da se čulo pucketanje zapaljenog vozila.

Mještanin Milan Aleksić, koji se u tim trenucima nalazio u blizini mjesta gdje se odigrala nesvakidašnja drama, kazao je za “Glas Srpske” da je nakon slijetanja vozila, koje se desilo oko 11 časova, čuo kako jedan od radnika, koji je čistio na putu, viče: “Rastjeraše nas puškama”.

– Vidio sam kako dvojica radnika bježe. Tada sam preko livade primijetio tri maskirane osobe, od kojih je jedna u lijevoj ruci nosila pušku. Vidio sam kako bježe u šumu. Ne mogu tvrditi da su pucali iz oružja. Međutim, odjekivali su nekakvi udari. Vjerovatno je to posljedica požara na automobilu – rekao je Aleksić.

Kako smo u petak mogli čuti od drugih mještana Rakelića, mjesta udaljenog tridesetak kilometara od Prijedora, prvo što su vidjeli bio je gusti dim koji se pojavio iznad sela.

– Nismo znali šta se dešava sve dok nije došla policija. Tada smo čuli da je neko sletio i da su lica bila naoružana. Od tada je cijelo mjesto pod opsadom policije – kazala je mještanka koja nije željela da joj objavimo ime. Dodala je da je u strahu, jer se više ne zna ko hoda selom i sa kojom namjerom.

Forenzičari su uzimali tragove koji bi trebalo da posluže u otkrivanju trojca.

Iz Centra javne bezbjednosti Prijedor je saopšteno da su u potragu za razbojnicima uključili sve raspoložive snage.

Šiljdedić

Prema prvobitnim informacijama, sumnjalo se da je trojka izvršila pljačku na području Sanskog Mosta, nakon čega su zaobilaznim putevima krenuli da bježe prema Banjaluci.

– Nemamo nikakvih informacija da se na području Unsko-sanskog kantona desila pljačka ili neko drugo krivično djelu i da su razbojnici pobjegli prema Prijedoru. Međutim, ne mogu da isključim ni takvu mogućnost – rekao je portparol policije Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

(Glas)