Krišto: Ministar Mektić je u problemima

kristo

kristo

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto (HDZ) ocijenila je danas da je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić u problemima nakon afere sa navodnim falsifikovanjem njegovog potpisa u vezi sa formiranjem radne grupe za izmjenu Zakona o zaštiti tajnih podataka BiH.

– Ono što mogu reći u ovom trenutku i što sam saznala iz medija, jer nemam zvanične informacije, jeste da mislim da se ministar Mektić zaista nalazi u problemima, bez obzira o čemu je riječ- rekla je Krišto novinarima u Sarajevu.

Ona je naglasila da je činjenica da je ova radna grupa formirana a da u njoj nema predstavnika entiteta i distrikta Brčko, pa čak nedostaju i predstavnici nekih resora, čak i Ministarstva pravde BiH, mada bi bilo logično da i oni daju svoja mišljenja i da učestvuju u radu tog tijela.

– Ono što je trebalo da Mektić uradi, ukoliko je njegova izjava da se radi o falsifikatu njegovog potpisa tačna, jeste da povuče to rješenje, a da Agenciji za istrage i zaštitu BiH (Sipa) pošalje zahtjev za pokretanje istrage u vezi sa tim slučajem- rekla je Krišto.

Ona je navela da u ovom trenutku ne zna za informaciju da je poslat zahtjev za prvođenje istrage, niti da je rješenje o formiranju takve interresorne radne grupe stavljeno van snage.

U svakom slučaju, istakla je Krišto, ova afera, koju prate mnoge spekulacije, pokazuje da Ministarstvo bezbjednosti BiH trenutno ima probleme i da ne radi dobro svoj posao.

(Agencije)

ŠERANIĆ: Utvrditi ko zaista traži posao, a ko je na birou zbog osiguranja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se suština inicijative poslovne zajednice u Srpskoj o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju da se utvrdi ko putem biroa zaista traži posao, a ko je prijavljen samo zbog ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje.

DODIK: Ne smijemo dozvoliti da granica na Drini bude i NATO granica

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, prisustvovao je danas vojnoj vježbi “Sloboda 2019” u Srbiji, nakon čega će razgovarati sa premijerom Ruske Federacije, Dmitrijem Medvedevim. Nakon vojne vježbe Dodik poručuje da je prikazana organizovanost, opremljenost i odlučnost Vojske Srbije, što prije samo 10 godina nije bilo moguće. “Po ovom prikazu se vidi da je vojska

KOMENTAR: PDP-ova politika jeftinih fraza

Zamislite samo koliko je SDS postao nebitna, marginalana politička opcija kada je PDP Mladena Ivanića, sa svojih šest ili sedam odsto podrške, suvereno stao na čelo opozicionog bloka u Republici Srpskoj.