Magazin 07.12.2016.

Kuglanje idealna zabava u hladnim danima

ČITANJE: 1 minuta

Dolaskom hladnijih dana Bouling kluba “Banjaluka” privlači sve više posjetilaca raznih generacija, željnih dobre zabave i društvenih igara.

Iako je ova vrsta kuglanja, sa većim kuglama koje imaju rupe za prste, najpopularnija u Sjedinjenim Američkim Državama, ono je pustilo duboko korijenje u Evropi, a sve popularnije je i u Banjaluci. U čari i ljepote ovog sporta na šest staza nedavno su se mogli uvjeriti i predstavnici medija sa sjedištem u gradu na Vrbasu koji su u nekoliko navrata odmjeravali snage i nadmetali se za titulu najbolje ekipe.

– Bouling je zaista lijep sport i sve više je zainteresovanih za njega u Banjaluci. Kuglaši imaju sve što je neophodno za dobru rekreaciju. To je idealna zabava u ove hladne zimske dane. Ljubitelji treba da imaju samo dobru volju za bouling i da dođu jer ovdje dobiju patike koje se nose na stazama i  mjesto da se pokažu u rušenju kegli – kazala je Evica Nikić iz Bouling kluba “Banjaluka”, koji se nalazi na trećem spratu Robne kuće “Boska”.

Pored kuglanja, tu je i 9D bioskop, bilijar, pikado i kafić.

– Kino 9D je nešto najnovije i jedino te vrste u BiH. Sjedišta koja se pomiču i drugi efekti gledaocima pružaju nezaboravnu zabavu. Oni stiču utisak da učestvuju u samom filmu. Najvjerniji posjetioci su nam najmlađi i oni rado sa roditeljima dolaze na kuglanje. Kod nas često organizuju proslave rođendana i novogodišnjih praznika – kaže Nikićeva.

(Glas)