Biznis 18.07.2020.

KUPILI NOVE AKCIJE: U vlasništvu “Sloboproma” 25 odsto Banje Vrućice

ČITANJE: 2 minute

Kompanija „Sloboprom“ iz Lončara značajno je povećala svoj udio u vlasništvu Zdravstveno – turističkog centra (ZTC) „Banja Vrućica“ u Tesliću, na blizu 25 odsto akcija.

Na Banjalučkoj berzi tokom ove sedmice zaključeno je više blok poslova s akcijama „Banje Vrućice“ u ukupnom iznosu od 3,7 miliona KM, piše Capital.

Tako je „Sloboprom“ kupujući akcije od manjinskih akcionara povećao udio u vlasništvu banje sa 18,2 odsto na 24,4 odsto, dok se među prvih deset akcionara pojavljuje i firma „Pobjeda“ iz Bijeljine čiji je jedan od vlasnika Slobodan Ćurčić, koji je i vlasnik „Sloboproma“.

„Sloboprom“ udio u „Banji Vrućici“ povećava postepeno od maja 2017. godine.

Vlasnik te kompanije Slobodan Ćurčić prošle godine za Capital je rekao da prati bilanse „Banje Vrućice“ i konstatan priliv stranih gostiju, te da je odlučio da je to dobra investicija.

„Zanima me ugostiteljstvo, imam tri hotela i to je oblast u kojoj planiram da investiram“, kazao je ranije Ćurčić.

Na nedavno održanoj sjednici Skupštine akcionara ZTC “Banja Vrućica” usvojene su odluke o poslovanju, o finansijskim izvještajima i raspodjeli dobiti. Ostvarena dobit Društva u 2019. godini iznosi 2.347.274 KM, od čega je pet odsto raspoređeno u zakonsku rezervu, 20 odsto u statutarnu rezervu, dok je 1.760.455 KM ili 75 odsto ostalo kao neraspoređena dobit.

Kompanija „Sloboprom“ osnovana je u Lončarima 1990. godine i jedan je od trgovačkih lidera u oblastima veleprodaje i maloprodaje bijele tehnike i peći na čvrsto gorivo. Zastupnik je poznatih brendova, bavi se i maloprodajom tekstila i obuće kroz modne linije „Bata“, „Navigare“ i „Tom Tailor“.

U oblasti građevine bavi se izgradnjom i rekonstrukcijom objekata, a u vlasništvu „Sloboproma“ su i tržni centari „Emporium“ u Banjaluci i Bijeljini, Robna kuća Modriča, „Sloboprom's“ Brčko. U sastavu firme posluju i hoteli „Jelena“ u Banjaluci i Brčkom, te „Ruski dom“ na Jahorini.

(SB/banjaluka.net)