Vijesti 19.12.2022.

Laktašani uhapšeni zbog nanošenja tjelesne povrede i vrijeđanja policije

ČITANJE: 1 minuta

Službenici Policijske stanice Laktaši lišili su slobode lice čiji su inicijali A.V. iz Laktaša zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo tjelesna povreda, i lice S.P. iz iste opštine zbog ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija.

Lica su slobode lišena u subotu, 17. decembra.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da je tog dana, oko 22.00 časa, prijavljeno da se ispred ugostiteljskog objekta u Laktašima nalazi lice sa vidnim povredama u predjelu na glavi.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj, a oštećenom licu ukazana je ljekarska pomoć na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Policijski službenici su utvrdili da se lice A.V. može dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela, te je lišeno slobode i alkotestirano, prilikom čega mu je utvrđeno prisustvo 2,02 promila alkohola u krvi.

“Tokom vršenja uviđaja na licu mjesta, lice S.P. je vrijeđalo i ometalo policijske službenike, te se oglušilo o zakonito izdato naređenje policijskih službenika, nakon čega je lišeno slobode. Navedeno lice je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo alkohola i zom prilikom je utvrđeno prisustvo od 2,18 promila alkohola u organizmu“, navedeno je u današnjem saopštenju.

Dodaje se da je u toku rad na dokumentovanju predmeta, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv lica A.V. biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, a protiv lica S.P. slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.

(Srna)

Oznake: Laktašani