Vijesti 28.09.2016.

Lažni doktor od banjalučkih majki na Facebooku tražio slike dječijih genitalija

ČITANJE: 1 minuta

Roditelji iz Fejsbuk grupe” Mame Banjaluke“ zabrinuti su nakon što im se izvjesna Mirela Artunović Miloševic, predstavila kao pedijatrica i ponudila online stručnu pomoć, a zatim, kako tvrde, u svojim upitima, pokazala simptomatično interesovanje za genitalije njihove djece !?

Zbog sumnji da se iza profila skrivaju namjere pedofila, kako su precizirale, dio roditelja obavijestiće danas nadležne institucije, dok stručnjaci apeluju na odgovornost roditelja i oprez prilikom korištenja online medija i objave fotografija djece.

Prema riječima majki, ista osoba, odnosno profil s fotografije se već nekoliko puta pojavljuje na Facebooku, ali s različitim identitetom.

“Ako je primijetite, blokirajte, prijavite ili javite najbližoj policijskoj stanici,” napisale su majke. Jedna od majki je s njom vodila razgovor, kako bi pokazala i drugim majkama da je u pitanju lažni profil, a u slučaj je uključena i policija RS.

“Još uvijek nema zvanične prijave u policiji RS, ali je Fejsbuk profil u međuvremenu izbrisan” potvrđeno je “Nezavisnim” u MUP-u RS. Prema tvrdnjama stručnjaka iz MUP-a RS za zloupotrebe online medija, a kako je “Nezavisnim” potvrđeno, u pitanju je klasičan model predatora.

“Mi ne možemo ništa tvrditi još uvijek, ali je na osnovu pokazatelja koje do sada imamo, riječ o klasičnoj metodologiji pristupa i komunikacije potencijalnog predatora”, rekla je Mirna Šoja, načelnica Odjeljenja za odnose s javnošcu u MUP-u RS. To kako navode stručnjaci podrazumijeva pristup sagovorniku, odnosno potencijalnoj žrtvi, te dijeljenje interesovanja koja održavaju komunikaciju.

(nezavisne.com)